Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Επιβεβαιώνουν οι Λίβυοι την αποπληρωμή του 50% αλλά και τους ελέγχους


Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε από τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις σήμερα στα media ότι ύστερα από μερικές μέρες και πάλι επιβεβαιωνόμαστε για θέμα που βγάζουμε. Σύμφωνα με τον επιτετραμμένο της λιβυκής πρεσβείας στην Αθήνα, οι Λίβυοι αναμένεται να...

καταβάλουν το 50% της συνολικής οφειλής των 150 εκατ. ευρώ -σύμφωνα με τα στοιχεία της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα και της Εθνικής Μεταβατικής Επιτροπής της Λιβύης (NTC)- και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί ύστερα από επιτόπιο έλεγχο ειδικής επιτροπής από τη Λιβύη, η οποία θα κληθεί να διασταυρώσει τις κοστολογήσεις και τα τιμολόγια, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Όταν αποκαλύπταμε  τη νεότερη εξέλιξη στο σοβαρότατο, πια, αυτό ζήτημα - λόγω του ύψους των χρεών και των επιπτώσεών τους στη λειτουργία των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων - επισημαίναμε ότι υπάρχουν και διάφορα «σκιώδη» ζητήματα που έχουν να κάνουν και με περιπτώσεις υπερτιμολόγησης αλλά και με διάφορα θέματα που προκύπτουν με τον χειρισμό της υπόθεσης από τα στελέχη των Λιβύων στην Ελλάδα.
Αν διαβάσετε τις σχετικές δηλώσεις του Λίβυου επιτετραμμένου και τα παραδείγματα που αναφέρει ως προς τις κοστολογήσεις, θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Σημειώνουμε, πάντως, ότι οι δικές μας πληροφορίες επιμένουν ότι η θέση των Λιβύων είναι ότι θα αποπληρώσουν το 50% της συνολικής οφειλής, συμπεριλαμβανομένων των ήδη καταβληθέντων ποσών και όχι του υπολοίπου των χρεών. Η διαφορά είναι μεγάλη και έχει σημασία να αποσαφηνιστεί αυτό.
Σε εξέλιξη το θέμα, παρακολουθούμε και επανερχόμαστε, αν χρειαστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου