Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Βέλγιο-Λουξεμβούργο: Περιορισμός απωλειών στο... "φίνις"


Αποτιμήσεις της τρέχουσας περιόδου δεν έχουν αρχίσει να γίνονται μόνον εντός Ελλάδος. Γίνονται και από τους tour operators και τουριστικούς παράγοντες στις μεγάλες αγορές ενδιαφέροντος. Και σε ορισμένες από αυτές, οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι μάλλον ικανοποιητικές, υπό την έννοια ότι...

...οι απώλειες που καταγράφονταν μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου, περιορίστηκαν από τον Ιούλιο και μετά, λόγω του lastminute και των μεγάλων προσφορών.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο Travel Magazine του Αυγούστου αλλά και πληροφορίες από τη Βελγική αγορά, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, τα επίσημα στατιστικά της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Βελγίου (ΑΒΤΟ) έδιναν μείωση 17% στις κρατήσεις προς Ελλάδα, σε σχέση με το 2011, όταν η Ελλάδα, λόγω της αραβικής άνοιξης, σημείωσε μια σημαντική αύξηση του 27% από το Βέλγιο. 
Τα στατιστικά του Ιουλίου 2012 δείχνουν 34,5% αύξηση και μάλιστα προβάδισμα του Τ.Ο. Thomas Cook λόγω των last minute προσφορών για την Ελλάδα. 
Βασιζόμενος στις νέες τάσεις στα νέα στοιχεία, ο Τhomas Cook αύξησε τη διαθεσιμότητα για την Κρήτη και την Κω, τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο ακόμα και Σεπτέμβριο. 
Το πρόβλημα εστιάζεται στην κεντρική Ελλάδα και στην Αθήνα, ως προορισμός citybrake.
Από την πλευρά της JETAIR-TUI, η οποία τονίζει ότι υπάρχει μια γενική μείωση 25-30% σε όλους τους διεθνείς προορισμούς, η Ελλάδα σε μικρό χρονικό διάστημα από τις εκλογές του Ιουνίου, κατάφερε να ανακτήσει αρκετό από το χαμένο έδαφος.
Στην Aegean, φαίνεται να επικρατεί ικανοποίηση από τις πωλήσεις στη Βελγική αγορά οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Η επένδυση με δύο καθημερινές πτήσεις προς την Αθήνα αλλά και με δύο εποχιακές πτήσεις προς το Ηράκλειο και την Κέρκυρα δύο φορές την εβδομάδα, δίνει πολύ ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα από το Βέλγιο.
Και από το Λουξεμβούργο, τα μηνύματα είναι συγκρατημένα θετικά, λαμβάνοντας υπόψη την πολύ μεγάλη αύξηση του 2011. 
Τα αισιόδοξα αποτελέσματα στηρίζονται κυρίως στην συνεργασία του Γραφείου του EOT με την LUXAIR TOURS και τις διαφημιστικές δράσεις των ειδικών προσφορών που ακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου