Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΕΟΤ: Ολική επαναφορά σεναρίου Ν. Καραχάλιου- Κ. Ζήκου, αλλά με αρκετούς "αστερίσκους"

"Να πάω... να μην πάω..."

Η χθεσινή εξέλιξη με την επιστολή Γ. Κολέτσου, πυροδότησε, ως ήταν αναμενόμενο εκ νέου, τα σενάρια ονοματολογίας για το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει. Ήδη, κυκλοφορεί αρκετά έντονα, ξανά, το όνομα του Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος...

...αποτελεί και μία από τις δύο αρχικές επιλογές της Όλγας Κεφαλογιάννη, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο υπουργείο Τουρισμού.
Ο ίδιος ο Ν. Καραχάλιος, πάντως, μολονότι εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της υπουργού (ήταν δίπλα της άλλωστε καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής της προετοιμασίας και εκστρατείας) και συμμετείχε - και συμμετέχει - σε όλες τις κύριες συσκέψεις και συναντήσεις της ίδιας και των συνεργατών της, αρχικά δεν επιθυμούσε να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, μάλιστα, ο ίδιος είχε βολιδοσκοπήσει διερευνητικά τρίτα πρόσωπα για θέση στον ΕΟΤ.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όμως, φαίνεται ότι οι αντιρρήσεις του εκάμφθησαν, ίσως και επειδή, πάλι σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξε και άνωθεν “παρότρυνση” να συνδράμει “στη δύσκολη προσπάθεια ανάκαμψης του τουρισμού και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού”.
Είναι σαφές, πάντως, ότι αν ο Ν. Καραχάλιος έχει πει τελικά το “ναι”, τότε μετά βεβαιότητας είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος.
Αυτό που επίσης μαθαίνουμε είναι ότι για τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ, προτείνεται ο νυν Κ. Ζήκος, πρόσωπο που πληροί τις “προυποθέσεις” της τριμερούς επιλογής (αν και στο ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι ακόμα βρίσκονται... σε διακοπές). Το ζήτημα, εδώ, φυσικά θα είναι αν θα θέλει να παραμείνει και ο ίδιος.
Αλλαγές έχουν προταθεί και για το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ, με πρόσωπα που καλύπτουν και τους τρεις χώρους, για να το θέσουμε έτσι.
Ωστόσο, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Ακούγονται και κάνα-δύο άλλα ονόματα ως παρασκηνιακός “υπόηχος” αλλά αυτά μάλλον θα “παίξουν” αν κάτι αλλάξει ως προς το σενάριο Ν. Καραχάλιου- Κ. Ζήκου.
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι αν ο ΕΟΤ δεν έχει νέα διοίκηση μέχρι και το τέλος της άλλης εβδομάδας, τότε η κατάσταση σοβαρεύει και τα χρονικά περιθώρια για συγκεκριμένες παρεμβάσεις εξαντλούνται δραματικά.
Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου