Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η ΔΕΗ και τα ξενοδοχεία: Ζήτημα... "υψηλής τάσης"


“Κορυφή του παγόβουνου” μας χαρακτηρίζουν την περίπτωση των δύο ξενοδοχείων στην Κρήτη στα οποία η ΔΕΗ διέκοψε τη σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, προ ημερών. Κατ΄αρχάς, διότι είναι δεκάδες οι περιπτώσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν συσσωρεύσει...
 
...χρέη πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, ασχέτως των οφειλών για το “χαράτσι”, τους τελευταίους μήνες.
Και όπως μαθαίνουμε και από ΔΕΗ μεριά, η εταιρεία δεν πρόκειται να “χαριστεί” σε περιπτώσεις που για μεγάλο χρονικό διάστημα και παρά τις ενημερώσεις της, δεν έχουν καταβληθεί καθόλου χρήματα για μερική, έστω, εξόφληση λογαριασμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην Κρήτη, το χρέος από τις δύο μονάδες που ανήκουν σε γνωστό μεγαλο ξενοδοχειακό επιχειρηματία, προσέγγιζαν πλέον αθροιστικά τις 300.000 ευρώ!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, έγινε διακανονισμός για την καταβολή μέρους της οφειλής κάθε ξενοδοχείου και η σύνδεση του ηλεκτρικού αποκαταστάθηκε αμέσως.
Αντιστοίχως σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει και στη Ρόδο και σε άλλους προορισμούς. Λέγεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με διακοπή του ρεύματος, λόγω παρατεταμένης μηδενικής εξυπηρέτησης οφειλών του προς τη ΔΕΗ.
Το θέμα είναι σοβαρό αλλά και σύνθετο: από την μία πλευρά, δεν είναι δυνατόν να μένουν στο σκοτάδι ξενοδοχεία γεμάτα με τουρίστες και σε περίοδο πλήρους λειτουργίας. Από την άλλη, όμως, δεν είναι δυνατόν και ξενοδοχεία που είναι ακριβώς γεμάτα με τουρίστες, να μην προχωρούν σε κάποιου είδους τακτοποίηση των οφειλών τους, ενδεχομένως "στοιχηματίζοντας" και στην παραπάνω αυθαίρετη "ασυλία".
Όπως δεν είναι και αποδεκτό ή δίκαιο, ξενοδοχεία που πηγαίνουν λιγότερο καλά από άλλα, να προσπαθούν να καλύπτουν τις οφειλές τους και αυτά τα άλλα, να μην καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Σε κάθε περίπτωση, μία πρώτη σκέψη είναι να υιοθετηθεί μία προσέγγιση “κατά περίπτωση” από τη ΔΕΗ και με αρκετή ευελιξία ως προς τις δυνατότητες αποπληρωμής... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου