Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΞΕΕ: Επαναφορά της πρότασης για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού


Επαναφέρει το ΞΕΕ στο προσκήνιο αλλά και υπόψη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλήσης, την εμπεριστατωμένη πρότασή του για το θέμα της αναμόρφωσης  των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού και της ανάληψης από την πλευρά του της διαχείρισής τους. Σύμφωνα με...

...το Επιμελητήριο, η πρόταση αναφέρεται στο διαχειριστικό σκέλος των εν λόγω προγραμμάτων με σκοπό τη συρρίκνωση του λειτουργικού τους κόστους, την πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση και συμμετοχή, καθώς και στην εξασφάλιση της συμμετοχής  όσο το δυνατόν περισσοτέρων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε ένα καθεστώς ελεύθερου ανταγωνισμού.
Επισημαίνεται ότι το Ξ.Ε.Ε., παρά την εξαιρετικά δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, κρίνει ότι τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού έχουν μέγιστη συμβολή στην τόνωση της περιφερειακής οικονομίας, στη στήριξη των τοπικών θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας όχι μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και πλήθος κλάδων που εξαρτώνται άμεσα και έμμεσα από τον τουριστικό τομέα.
Σύμφωνα με την πρόταση, το ΞΕΕ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των κάμπινγκ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών.
Την πλήρη πρόταση του ΞΕΕ, μπορεί να τη βρείτε εδώ .
Παράλληλα, το ΞΕΕ δημιούργησε ένα νέο κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα με το οποίο επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες "που εμπλέκονται στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου