Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

"Τρέχει" και το Μαξίμου για τις επενδύσεις!


Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει οι περιπτώσεις μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που βρίσκονται “κολλημένες” στη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου εδώ και αρκετό καιρό, όπως η επένδυση της Lokros στην Αταλάντη, ή προτίμησαν το fast track, όπως το αναθεωρημένο σχέδιο της Minoan στη Σητεία, για να διαπιστώσουν οι ενδιαφερόμενοι...

...ότι δεν είναι και τόσο fast το track.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας και σε συνέχεια όσων σας μεταφέραμε προ ημερών, την Πέμπτη έγινε μία συνάντηση στο Μαξίμου, στην οποία παρέστη κάποια στιγμή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την περίπτωση της Lokros.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τους εκπροσώπους των επενδυτών και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Έγινε εκ νέου αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επένδυση στην υλοποίησή της για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, κυρίως ως προς τον χαρακτηρισμό τη έκτασης ενώ συζητήθηκε η πρόθεση των επενδυτών να προχωρήσουν το project με το θεσμικό πλαίσιο των ΠΟΤΑ, καθώς θεωρείται ότι πληροί τις σχετικές προυποθέσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, έγιναν κάποιες κινήσεις με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και ελήφθησαν και κάποιες αποφάσεις για τη συνέχεια, αλλά μένουμε εδώ προς το παρόν, διότι δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα ακόμα.
Βρήκαμε και μία παλαιότερη ανάρτησή μας που δίνει αναλυτικά την εικόνα της επένδυσης, της πορείας της στις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και άλλα διάφορα ενδιαφέροντα, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου