Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Θυμηθήκαμε... (Περί αξιοποίησης του κτήματος Τατοίου...)


Πολύ ενδιαφέρον το δημοσίευμα στο in.gr για τη μελέτη αξιοποίησης της έκτασης και των εγκαταστάσεων στο Τατόι, στο πρώην βασιλικό κτήμα. Λεπτομέρειες για το τι εισηγούνται οι μελετητές θα διαβάσετε στο σχετικό link, αλλά εμείς θυμηθήκαμε...

...ότι δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που εκπονείται μελέτη για το Τατόι και την αξιοποίησή του. Η πιο συγκροτημένη προσπάθεια, πάντως, είχε γίνει περίπου προ 10ετίας, επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη.
Θέμα αξιοποίησης της έκτασης και των εγκαταστάσεων είχε τεθεί από συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού, παρουσία και του τότε υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη και είχε ζητηθεί μία μελέτη και πρόταση, η οποία εκπονήθηκε από στελέχη της τότε Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, τη γνωστή μας ΕΤΑ.
Κεντρική φιλοσοφία της ήταν το “άνοιγμα” της έκτασης και των εγκαταστάσεων προς το κοινό, η πράσινη αξιοποίηση με ήπιες αναπτύξεις, η αποκατάσταση  ιστορικών κτιρίων και χώρων και οι εκμεταλλεύσεις χαμηλής έντασης.
Η... τύχη της μελέτης είναι γνωστή αφού τίποτα δεν έγινε έκτοτε.
Και μεταξύ μας, σε μία πρωτεύουσα που διψάει για ανοιχτούς χώρους πρασίνου και αναψυχής, οργανωμένα προσβάσιμους και προστατευόμενους δια της ανάπτυξης και της αξιοποίησης και όχι μέσω της εγκατάλειψης και του αποκλεισμού, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υποδείγματα αστικής ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο, είναι κυριολεκτικά ντροπή όλων των κυβερνήσεων που έχουν παρελάσει τόσα χρόνια και δεν μερίμνησαν να ολοκληρωθεί κάποτε ένα τέτοιο έργο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου