Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Διαβάσαμε ("Δικηγοράκοι-μικροκυβερνητικοί παράγοντες";)


Είναι από τα σχόλια που κάνουν “μπαμ”. Και όχι επειδή απλώς υπάρχει και “κτύπημα” στην πρώτη σελίδα, αλλά λόγω περιεχομένου και μηνύματος. Αντιγράφουμε από τη χθεσινή εφημερίδα “Αξία”, διότι και μας κέντρισε την...

...προσοχή, αλλά και επειδή αφορά στο εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο μίας υπόθεσης που την παρακολουθούμε, τη διερευνούμε και την στοιχειοθετούμε, εδώ και αρκετό καιρό:
Η Μονή Τοπλού και ο δικηγοράκος.
Εμείς ως αρχή έχουμε να είμαστε υπέρ των επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως πιστεύω και ο Πρωθυπουργός. Και στην προκειμένη περίπτωση με αυτή την έννοια είμαστε υπέρ της επένδυσης της Μονής Τοπλού της Κρήτης στο ζήτημα του τουρισμού και του real estate. Όμως, ξεκάθαρα διασαφηνίζουμε ότι η επένδυση στη Μονή Τοπλού θα πρέπει να διασφαλιστεί χωρίς ορισμένοι επιτήδειοι δικηγόροι-μικροκυβερνητικοί παράγοντες να την εκμεταλλευτούν για προσωπικό όφελος.
ΥΓ.: Α, ρε. Χριστοφοράκο... να’ ξερες που έχεις πέσει!
Βρε ποιον να εννοούν, ποιον να εννοούν...
Και γιατί άραγε;
Εμείς, τώρα, ένα έχουμε να πούμε: Είναι μήνυμα σκληρό και ξεκάθαρο σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, αλλά και κουίζ για “δυνατούς λύτες”, για όσους δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα, καθώς “λείπουν” ορισμένα βασικά “κομμάτια”.
Μείνετε κοντά, υποπτευόμαστε ότι θα έχει συνέχεια το θέμα το επόμενο διάστημα...

1 σχόλιο:

  1. Ω, τι ωραία! Τρελαίνομαι για "παζλ" και σπεύδω να βάλω το πρώτο μεγάλο από τα "βασικά" και γνωστά κομμάτια: Η επένδυση αυτή, η αναθεωρημένη εκδοχή της, βρίσκεται εδώ και πέντε μήνες στο Invest in Greece.
    Στο "fast track", δηλαδή. Ανανεώνω και το ερώτημα. Έχει σχέση -και τι σχέση μπορεί να είναι αυτή - το Invest in Greece με τους "δικηγοράκους-μικροκυβερνητικούς παράγοντες" που αναφέρει η "Αξία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή