Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Περί "αναδίπλωσης" για τη μείωση ΦΠΑ στην εστίαση


Aς κάνουμε ένα διάλειμμα στο... διάλειμμα, διότι βλέπουμε ότι μας ψάχνετε. Δια στόματος υπουργού Όλγας πληροφορήθηκε τελικώς ο τουριστικός κόσμος ότι η εξαγγελία και δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί αυτήν την περίοδο. Η μείωση, για την...

...οποία υπήρχε έτοιμο σχέδιο και αρχικά δεν είχαν ζητηθεί και ισοδύναμα μέτρα από την Τρόικα - στην πορεία προέκυψαν - “θυσιάζεται” και αυτή στον βωμό της αγωνιώδους προσπάθειας εξεύρεσης των 11,5 δισ. και των σχετικών μέτρων που αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο.
Η οριστική απόφαση φυσικά, ελήφθη μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Οικονομίας, παρά τις πιέσεις και τα επιχειρήματα της υπουργού Τουρισμού και τουριστικών παραγόντων, που έδωσαν συντονισμένη “μάχη” μέχρι την τελευταία στιγμή.
Το ότι η ίδια αποφάσισε να κάνει τη σχετική ανακοίνωση, ενώ δεν ήταν δική της η ευθύνη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως κίνηση “πολιτικού θάρρους” αλλά και θέση συλλογικής κυβερνητικής ευθύνης.
Τον συμβολισμό ότι το ανακοίνωσε στην 68η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων, θα τον διακριβώσουμε αν δεν ανακοινωθεί η μείωση τους επόμενους μήνες για την έναρξη εφαρμογής της για το 2013... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου