Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η πρόταση του αιώνα σε Invest in Greece και ΥΠΟΤ!!!


- Ρωσικοί επενδυτικοί κολοσσοί θέλουν να "νοικιάσουν" τρεις ολόκληρους προορισμούς για πέντε μήνες!

Με ανοικτό το στόμα, κυριολεκτικώς, έμειναν στο Invest in Greece και στο υπουργείο Τουρισμού με την επενδυτική πρόταση που κατατέθηκε υπό άκρα μυστικότητα, την περασμένη Πέμπτη, ύψους... «ανοικτού 
προϋπολογισμού (!) από κοινοπραξία δύο επενδυτικών σχημάτων, κυρίως ρωσικών συμφερόντων , με αντικείμενο την χορηγική «εκμίσθωση»...

...τριών ολόκληρων προορισμών της Ελλάδας!!!
Η πρόταση, που περιλαμβάνει σκεπτικό, business plan και σειρά μελετών και παρουσιάσεων, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με αντικείμενο την αποκλειστική δέσμευση τριών τουριστικών περιοχών, μίας στη Β. Ελλάδα, μίας στα Ιόνια και μίας στην Κρήτη, για συνολικά πέντε μήνες τον χρόνο – Απρίλιο με Ιούνιο και Οκτώβριο με Νοέμβριο - με στόχο την χρήση και αξιοποίηση του ξενοδοχειακού δυναμικού υψηλών κατηγοριών και επιλεγμένων τουριστικών επιχειρήσεων εκτός αυτών, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της πελατείας των επενδυτικών σχημάτων και συνεργαζόμενων με αυτά επιχειρήσεων και φορέων, μεταξύ των οποίων Ασφαλιστικοί Οργανισμοί και μεγάλοι κρατικοί όμιλοι!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρωτοφανής αυτή πρόταση (λέγεται ότι αντίστοιχη προωθείται και για περιοχές της Τουρκίας), αφήνει ανοικτό το πεδίο του τιμήματος και ως βασικές προϋποθέσεις, πέραν της αποκλειστικής δέσμευσης, θέτει:
Υπογραφή μνημονίων συνεργασίας και συμφωνιών με τις αρμόδιες τοπικές δημοτικές ή άλλες αρχές. Βασικός όρος η εγγύηση της αποκλειστικότητας ως προς τις ξενοδοχειακές υποδομές και οι γραπτές διαβεβαιώσεις παραχώρησης δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων  για τη διοργάνωση των δεκάδων εκδηλώσεων και events (παρουσιάσεις, parties, χοροεσπερίδες μέχρι και... γάμοι!) που θα συμπληρώνουν το πρόγραμμα. Καθίσταται δε σαφές, ότι οι τοπικές κοινωνίες και κοινότητες θα αποζημιωθούν πλήρως για τυχόν επιβαρύνσεις, ενώ τα έξοδα καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών θα αναληφθούν, για το συγκεκριμένο διάστημα, από τους επενδυτές.
Υπογραφή συμβάσεων με τις ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις που θα επιλεγούν, με προσυμφωνημένες τιμές και κόστη για όλο το φάσμα των ζητούμενων υπηρεσιών και προϊόντων  Ζητείται σαφώς ότι όλα τα προς διάθεση προϊόντα θα πρέπει να είναι τοπικής προέλευσης, ενώ για τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις που θα επιλεγούν – εστιατόρια, μπαρ, αναψυκτήρια, εμπορικά καταστήματα_ τίθενται συγκεκριμένοι όροι για ωράρια και το προσωπικό (ρωσόφωνο, κ.λπ.).
Δεν έχουμε μάθει περισσότερα, αλλά περιμένουμε να δούμε τι στο καλό απαντήσεις θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι... 

1 σχόλιο: