Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αφίξεις: Χαμηλής εκκίνησης και η φετινή χρονιά


- Οδεύουμε πάλι προς... οξεία εποχικότητα;

Αρκετή τροφή για σκέψη, ίσως και για λίγο προβληματισμό, διακρίνουμε στα προσωρινά στοιχεία για τις αφίξεις στα κύρια αεροδρόμια της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται ο ΣΕΤΕ, ο αριθμός των αφίξεων στο τρίμηνο...


...εμφανίζει μείωση της τάξης του 6,6%, με μεγάλη μείωση στην Αθήνα, κοντά στο 9,9% και αρκετούς προορισμούς «κλειστούς» από τη μία πλευρά, πολύ δυναμική εκκίνηση για Κρήτη, κυρίως στα Χανιά και μικτή εικόνα για Ρόδο και Κω.
Το πρώτο τρίμηνο, βεβαίως, σπανίως είναι ενδεικτικό, σε ικανό βαθμό, της εξέλιξης της περιόδου. Ο φετινός Μάρτιος, με Πάσχα Καθολικών και Εβραίων στο τέλος του, στο σύνολο εμφανίζει μείωση 1,4% αλλά επιμέρους, οι βασικοί τουριστικοί προορισμοί, πλην Κέρκυρας, είχαν ικανοποιητική αύξηση, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης.
Αυτό σημαίνει ότι αν από τον Απρίλιο, δεν αρχίσει μία σημαντική αύξηση αφίξεων, τουλάχιστον 5%, που θα κλιμακώνεται γεωμετρικά κάθε επόμενο μήνα μέχρι και Οκτώβριο, τότε το τουλάχιστον ένα εκατομμύριο περισσότερες αφίξεις, που αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται ότι θα κατανεμηθούν ξανά στο βασικό, παραδοσιακό και... «ακλόνητο» τρίμηνο της περιόδου.
Οξεία εποχικότητα, δηλαδή και υποδομές στα όρια τους, ξανά, για μία ακόμα φορά, με ό,τι μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεπάγεται για την εικόνα και τη λειτουργία του τουριστικού μας προϊόντος...
Τα σχετικά στοιχεία, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου