Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Γ. Βρούτσης: "Επείγον" σχέδιο Κοινωνικού Τουρισμού από ΟΑΕΔ και...


...περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Οι πρώτες εξαγγελίες έγιναν πέρυσι τον Ιούλιο, έκτοτε δεν είχε γίνει τίποτα παρά τις διαδοχικές παραστάσεις των ξενοδοχειακών φορέων, αρχές του χρόνου δόθηκαν πάλι κάποιες διαβεβαιώσεις και τελικά φθάσαμε στην ανακοίνωση, χθες, ότι καταρτίζεται “επείγον” σχέδιο κοινωνικού τουρισμού, ειδικά για φέτος, από τον ΟΑΕΔ. Το...


...ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, της ΣΕΕΔΔΕ, ενώ αναγνώρισε τη σημασία τής διατήρησης, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού, που υλοποιούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί.
Ο Γ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης, ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν μέσα στο 2013 κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα πλέον της μείωσης κατά 1,1 μονάδες που έγινε μέσα στο 2012, λόγω της κατάργησης των εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Εκτίμησε επίσης ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τετραετίας, θα συντελέσει στην απομάκρυνση των εμποδίων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αναβάθμιση του ΣΕΤΕ σε κοινωνικό εταίρο αλλά και στις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας στο καθεστώς ασφάλισης των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων με μόνο κριτήριο τη δυναμικότητα ως προς τον αριθμό των δωματίων. 
«Συγκεκριμένα, προβλέψαμε» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, «ότι ιδιοκτήτες που έχουν ενοικιαζόμενα καταλύματα μέχρι 5 δωμάτια θα υπάγονται μόνο στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ. Από 6-10 δωμάτια, θα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ εφόσον ασκείται παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα. Εάν δεν ασκείται παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, τα πρόσωπα αυτά θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Τέλος, μόνο όσοι ιδιοκτήτες έχουν από 11 δωμάτια και πάνω θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ».
Αναφερόταν στη διάταξη που είχε συμφωνηθεί να προωθηθεί στις αρχές Μαρτίου.
Ειδική μνεία έκανε ο Γ. Βρούτσης και στο πρόγραμμα για την πρόσληψη των 10.000 νέων που θα απασχοληθούν αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο, στο πλαίσιο της δράσης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 νέους έως 29 ετών, τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι η αντικατάσταση των προσλήψεων μαθητευόμενων από το εξωτερικό, με προσλήψεις νέων από την Ελλάδα και επανέλαβε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί το πρόγραμμα αυτό -όπως κάποιες φορές συνέβη στο παρελθόν- σε "πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων"».
Μάλιστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου