Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Οι ξένοι "τοποτηρητές" στα ελληνικά αεροδρόμια


Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και το ψάχνουμε όσο μπορούμε, τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες περί αξιωματούχων ασφαλείας από ευρωπαικές χώρες - προς το παρόν, Γερμανούς - που θα υπηρετούν σε μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές...

 
...εν όψει της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία κ.ά. έχουν καταθέσει αιτήματα προς τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών που πηγάζουν και από τη Συνθήκη Σέγκεν να υπηρετούν στην Ελλάδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αστυνομικοί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Όπως διευκρινίζεται, εφόσον εγκριθεί το αίτημα και φτάσουν στην χώρα μας, αναλαμβάνουν υπηρεσία σε διεθνή αεροδρόμια, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και άλλων, από τα οποία διακινούνται ξένοι τουρίστες.
Οι ευρωπαίοι αστυνομικοί δεν θα είναι ένστολοι, δε θα φέρουν οπλισμό, δε θα εκτελούν καθήκοντα αστυνομικού, αλλά θα συνδράμουν εάν και όποτε ζητηθεί από Έλληνες συναδέλφους τους κυρίως για να διαπιστώσουν την πλαστότητα ενός εγγράφου, όπως τα διαβατήρια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες Γερμανοί αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία τις επόμενες ημέρες στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης.
Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες, με την άφιξη απευθείας πτήσεων σε γερμανικά αεροδρόμια από Ελλάδα, κλιμάκια αστυνομικών και τελωνειακών υπαλλήλων περιμένουν έξω από την πύλη εισόδου και διενεργούν επιλεκτικά ελέγχους σε επιβάτες των πτήσεων αυτών.
Εμείς οι ίδιοι έχουμε γίνει μάρτυρες περιστατικών που κατά τους ελέγχους αυτούς έχουν εντοπιστεί επιβάτες που για κάποιο λόγο δεν τους επιτράπηκε να συνεχίσουν αλλά κρατήθηκαν επιτόπου και μόλις ολοκληρώθηκε η αποβίβαση, τους έβαλαν ξανά στο ίδιο αεροπλάνο για επιστροφή στην Ελλάδα με συνοπτικότατες διαδικασίες.
Δεν γνωρίζουμε τους συνολικούς αριθμούς, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν άτομα που βρίσκουν τρόπο να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς τη Γερμανία και άλλες ευρωπαικές χώρες, χωρίς τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα να γίνονται δεκτά από τις αρχές των χωρών αυτών...
Τι ακριβώς θα κάνουν και πως θα λειτουργούν στα ελληνικά αεροδρόμια οι ξένοι "τοποτηρητές" απομένει να το δούμε στην πράξη, περιμένοντας φυσικά και κάποια επίσημη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου