Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Της Ημέρας: Η διαστημική "πύλη" στην Καλαμάτα και το project του 1 τρισ. δολαρίων


Aγαπητό μου lobby,

επειδή μου έχεις επιτρέψει μία φορά την εβδομάδα να γράφω και τα δικά μου τα “αλλούτερα”,  σε ενημερώνω ότι τα σχέδια της NASA και άλλων φορέων να κάνουν την Καλαμάτα ευρωπαϊκή πύλη” προς το διάστημα...


...έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση σε ορισμένους μετα-επιστημονικούς - ασ τους πως έτσι- κύκλους τους οποίους συναναστρέφομαι.
Η είδηση κυκλοφορεί αρκετό καιρό αλλά η πρώτη “επίσημη” ανακοίνωση έγινε 
στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, από τον δρ. Περικλή Παπαδόπουλο, καθηγητή Αεροδιαστημικής, διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat και επιθεωρητή της NASA.
Το σχέδιο, αφορά στην εγκατάσταση ενός σταθμού από τον οποίο θα γίνονται πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, και την ανάπτυξη «διαστημικού τουρισμού», η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, θα έχει την υποστήριξη της NASA, ενώ για το θέμα αυτό είναι ενήμερη η κυβέρνηση.
Το συγκεκριμένο σχέδιο, μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. δολάρια και τον προσεχή Ιούλιο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.
Γιατί στην Καλαμάτα; Η περιοχή της Καλαμάτας, λένε, επιλέχθηκε ύστερα από μελέτη λόγω της γεωγραφικής θέσης, αφού βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του «διαστημικού τουρισμού».
Οι δικοί μου, πάντως, σχολιάζουν ότι ο βασικός λόγος που σχεδιάζεται αυτό, είναι άλλος. Και έχει να κάνει με τον ίδιο λόγο που στα ανοικτά της Πύλου - “πύλη”- Πύλος, το πιάνεις; - βρίσκεται καταποντισμένος ο “Νέστωρ” (NESTOR- Neutrino Extended Submarine Telescope with Oceanographic Research) το γιγαντιαίο υποβρύχιο σύστημα ανίχνευσης νετρίνων.
Δηλαδή, έχει “θέμα”, συμπαντικό, η περιοχή...
Με αγάπη (αστροσωματιδιακή)
angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου