Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ρωσία: "Μη φιλική" για τους Δυτικούς τουρίστες, αλλά μεγάλη ανάπτυξη στον εξερχόμενο τουρισμό...


- Μεταξύ 600 και 1.500 δολαρίων, το 50% των πακέτων του 2012

Μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της στο εξωτερικό προκειμένου να προσελκύσει μεγαλύτερους αριθμούς τουριστών από τις ΗΠΑ και τη Δ. Ευρώπη πρέπει να καταβάλλει η Ρωσία,  σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση WTM Vision Conference, στη Μόσχα. Δυσκολίες και κόστος στην έκδοση visa...


...ανασφάλεια και υποβαθμισμένες τουριστικές υποδομές είναι τα τρία σοβαρότερα αντικίνητρα για τους Δυτικούς και τους Αμερικανούς που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρωσία για τουρισμό με αποτέλεσμα, ο μισός εισερχόμενος τουρισμός στη χώρα να προέρχεται από τρεις, μόνον, αγορές, Ουκρανία, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν.
Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν και για τον εξερχόμενο τουρισμό. Ο οποίος το 2012 κατέγραψε αύξηση 9%, ενισχυόμενος κυρίως από τη διευρυνόμενη μεσαία τάξη της χώρας. 
Σύμφωνα με την έρευνα, μέχρι το 2017, σχεδόν το 40% των ρωσικών νοικοκυριών θα έχουν διαθέσιμο εισόδημα της τάξης των 25.000 δολαρίων ενώ θα έχουν προστεθεί άλλα οκτώ εκατ. ταξίδια στα σημερινά μεγέθη, με τις πωλήσεις να καταγράφουν αύξηση 10% στο ίδιο χρονικό διάστημα, η δεύτερη μεγαλύτερη προβλεπόμενη αύξηση μετά εκείνη της Κίνας.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που μας αφορά κιόλας είναι ότι περίπου το 50% όλων των πακέτων διακοπών που πωλήθηκαν στους Ρώσους το 2012, είχαν μέσο κόστος μεταξύ 600 και 1.500 δολαρίων, με την Τουρκία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο να αποσπούν την μερίδα του λέοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου