Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ακτοπλοϊκές συνδέσεις: Η... υπέρβαση στο "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι"...


Είναι μερικές κινήσεις και διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου που πραγματικά είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου, ώστε να κάνουν πολύ κόσμο να αναρωτιέται αν πρόκειται περί κακόγουστης κοροϊδίας ή σαδιστικών τάσεων. Χρόνια παλεύουν και αγωνίζονται προορισμοί όπως η Λέσβος να...


...αποκτήσουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με μεγάλα λιμάνια πλην Πειραιά και είναι τόσο πολυσυζητημένο το ζήτημα των άγονων γραμμών, όσο δεν πάει άλλο. Μόνο η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, έχει υποβάλει αμέτρητα υπομνήματα και προτάσεις, όλο αυτό το διάστημα. 
Και ενώ αρχίζει η τουριστική περίοδος, το αρμόδιο υπουργείο ξεκινάει... δημόσια διαβούλευση ΔΥΟ μηνών για «συγκέντρωση κι αξιολόγηση απόψεων και προτάσεων καθώς και την άντληση τεκμηρίωσης για τον ανασχεδιασμό των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών» και μετά το πέρας αυτής, θα ξεκινήσει... θεσμικός κοινωνικός διάλογος με αντικείμενο τον ανασχεδιασμό και εν γένει την αναμόρφωση του Δικτύου των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών!
Δηλαδή, κατάληξη όλων αυτών σε λύσεις, δεν μπορεί να περιμένει κανείς πριν τον Ιούλιο - για να μην πούμε Αύγουστο - και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι λύσεις αυτές, εφόσον προκύψουν, θα εφαρμοστούν τουλάχιστον για την επόμενη περίοδο! 
Θυμίζουμε ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έχει καταβάλλει μία αξιόλογη προσπάθεια να προσελκύσει επισκέπτες από τη Β. Ελλάδα - με εντονο ενδιαφέρον να εκδηλώνεται από δεκάες σχολεία - αλλά φυσικά, χωρίς αξιόπιστες ακτοπλοϊκες συνδέσεις και πλοία της προκοπής τίποτα δεν μπορεί να γίνει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου