Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τι γυρεύει στο Μοσχάτο ο Επιφάνιος;


Δεν γυρεύει, μαγειρεύει! Ο Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός παραδίδει σε γαστρονομικό σεμινάριο που διοργανώνουν, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, η chef Ντίνα Νικολάου και η Le Monde Institute of Hotel & Tourism Studies, στο πλαίσιο προώθησης του Mount Athos Area Gourmet 2013. Η εκδήλωση θα...


...πραγματοποιηθεί αύριο στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde (Θεσσαλονίκης 45 - Μοσχάτο, στις 13:00).
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο θα έχει τίτλο «Γεύσεις από τον Άθωνα», θα παρουσιασθεί το Mount Athos Area Gourmet 2013 και ιδιαίτερα η θεματική ενότητα με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης από τις 27 Μαίου μέχρι και τις 2 Ιουνίου, ενώ η chef Ντίνα Νικολάου θα προλογίσει το βιβλίο με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», του Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, που κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Παράλληλα το Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους και ο Μυλοπόταμος του Ιερού Καθίσματος Αγίου Ευσταθίου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους θα παρουσιάσουν ποικιλία αγιορείτικων οίνων.
Πέντε ενότητες στο φετινό φεστιβάλ
Το Mount Athos Area Gourmet αποτελείται από 5 θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες, εμπνευσμένες από τις γαστρονομικές επιρροές της περιοχής :
  • Βοτανολογώντας το βουνό του Αριστοτέλη (όπου προβάλλεται η αρχαιοελληνική κουζίνα),
  • Με την ευλογία του αγιορείτικου κόλπου (όπου τα αγιορείτικα βιολογικά προϊόντα χρησιμοποιούνται στα τοπικά πιάτα και μετατρέπονται σε παραδοσιακές ή gourmet γεύσεις),
  • Η μοναστηριακή κουζίνα (η οποία παρουσιάζει τον τρόπο της λιτής διατροφής των αγιορειτών),
  • Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων (η οποία αναδεικνύει τις ποντιακές και μικρασιάτικες καταβολές),
  • Mediterranean Gourmet (όπου συνδέονται όλα τα προαναφερόμενα με τη μεσογειακή διατροφή ενός προορισμού με 300 χιλ. μεσογειακής ακτογραμμής).

Κάθε εβδομάδα εμπλουτίζεται από γαστρο-πολιτιστικά δρώμενα και γιορτές της φύσης, γαστρονομικούς διαγωνισμούς, επίδειξης μαγειρικής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, περιπάτους γαστρονομίας & περιβάλλοντος, ημερίδες και γαστρονομικές διαλέξεις, αναβιώσεις γαστρονομικών εθίμων, εκδηλώσεις οινογευσίας, κλπ.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου