Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ν. Ζηλανδία: "Δευτεροποίηση" αργιών ζητεί ο τουριστικός κόσμος


Μετά το παράδειγμα της Αργεντινής, πληθαίνουν διεθνώς οι περιπτώσεις χωρών που επιχειρούν να τονώσουν τις αγορές εσωτερικού τουρισμού τους, με διάφορα κίνητρα και θεσμικά πλαίσια. Νέο παράδειγμα η Ν. Ζηλανδία, όπου ο Σύνδεσμος Τουριστικής Βιομηχανίας σε συνεργασία με βουλευτές του Εργατικού κόμματος, πρωταγωνιστούν σε εκστρατεία για...


...”Δευτεροποίηση” ("mondayisation") των εθνικών αργιών, δηλαδή τη μεταφορά τους τη Δευτέρα, όταν πέφτουν ημερολογιακά εντός Σαββατοκύριακών.
Έχει μάλιστα ετοιμαστεί και σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί προς ψήφιση αυτές τις μέρες, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει βέτο, αλλά να αφήσει τους βουλευτές που επηρεάζει να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, επειδή έχει παρατηρηθεί ότι όποτε οι εθνικές αργίες σχηματίζουν τριήμερα με Δευτέρες αυξάνει σημαντικά η κίνηση στην εσωτερική αγορά, σε εθνικά πάρκα και άλλους πόλους έλξης τουριστών, η μεταφορά των αργιών θα πρέπει να θεσμοθετηθεί προς ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς.
Έχει υπολογιστεί ότι κάθε τέτοια πρόσθετη μέρα αργίας, συνεισφέρει περίπου 35 εκατ. δολάρια στην τουριστική οικονομία, ποσό που υπερκαλύπτει μακράν το όποιο κόστος μεταφοράς της αργίας.
Ενδιαφέρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου