Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πολυνομοσχέδιο: Παράταση για το 0,33‰ και ανανέωση της απαλλαγής κοινόχρηστων από ΕΕΤΑ


Δύο βασικά σημεία ενδιαφέροντος εντοπίζουμε, σε μία πρώτη ανάγνωση, στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος. Το πρώτο αφορά στην ισχύ για έναν ακόμα χρόνο, για το 2013, για τον συντελεστή φόρου 0,33‰ στον οποίο υπάγεται η αξία...

 
...των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων οποιασδήποτε μορφής.
Το άλλο σημείο αφορά στην επιβολή του νέου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΑ) και στην απαλλαγή αυτού, των κοινόχρηστων χώρων των κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων και κάμπινγκ) που αφορούν στους χώρους προσέλευσης, υποδοχής και υγιεινής, οι οποίοι προσδιορίζονται σε ποσοστό 35% της συνολικής επιφάνειας της ξενοδοχειακής επιχείρησης - όπως ίσχυε - καθώς και ποσοστό δεκαεπτά τοις εκατό (17%) της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων, τα οποία διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας του EOT σε ισχύ, το οποίο έχει εκδοθεί με το σύστημα των κλειδιών σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 337/2000 (Α 281), όπως ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου