Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Επίσημο: Οι Κινέζοι "έσπασαν τα κοντέρ" στις δαπάνες με 40% αύξηση το 2012!


- Αύξηση 32% και για τους Ρώσους

Είναι εντυπωσιακά τα μεγέθη, πια, από όλες τις απόψεις. Ογδόντα εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν εκτός της χώρας τους το 2012 δαπανώντας το αστρονομικό ποσό των 102 δισ. Δολαρίων! Δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 40% στις δαπάνες που τους έφερε μακράν στην πρώτη θέση των...

 
...εθνικοτήτων με τις υψηλότερες τουριστικές δαπάνες, αφήνοντας αρκετά πίσω τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς, οι δαπάνες των οποίων έφθασαν τα περίπου 84 δισ. δολάρια, με αύξηση 6%.
Εντυπωσιακή αύξηση δαπανών και για τους Ρώσους, με 32% και 43 δισ. δολάρια, που τους ανέβασε από την 7η στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εκτός δεκάδας, η Βραζιλία που ανέβηκε στην 12η.
Η Μ. Βρετανία, με αύξηση δαπανών 4% και 52 δισ. Δολάρια διατηρήθηκε στην 4η θέση,ο Καναδάς εμφάνισε αύξηση 7% ενώ Αυστραλία και Ιαπωνία από 3% έκαστη.
Από τις 10 σημαντικότερες χώρες προέλευσης τουριστών βάσει δαπανών και των στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, μόνον η Γαλλία και η Ιταλία κατέγραψαν μείωση το 2012, κατά -6% και -1% αντίστοιχα. 
Και όπως σχολίασε και ο γ.γ. του ΠΟΤ Τάλεμπ Ριφάι, η εντυπωσιακή αύξηση των δαπανών από την Κίνα και τη Ρωσία καταμαρτυρεί τη δυναμική ανάπτυξη της μεσαίας τάξης των χωρών αυτών, η οποία κυριολεκτικά αλλάζει τον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου