Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΟΤ: Προυπολογισμός, portal, εκθέσεις, από όλα είχε το χθεσινό δ.σ.


Σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα χθες στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ, από την αναμόρφωση του προυπολογισμού και το portal μέχρι εκθέσεις του επόμενου διαστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η...


... νέα, αναμόρφωση προυπολογισμού ύστερα από τις νέες χειρουργικές επιταγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που απαιτήθηκε προ ημερών ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα - κάτι που δείχνει ότι οι Οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού λειτουργούν πλέον με άλλους ρυθμούς και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα- διαδικασία που αφήνει στον ΕΟΤ ένα κονδύλι γύρω στα 6,5 εκατ. ευρώ για προβολή για το υπόλοιπο του έτους.  
Πολλή συζήτηση έγινε για τα τρία υποέργα συνολικού προυπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ για τον ριζικό επανασχεδιασμό, επέκταση και ενίσχυση, τόσο από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών και εφαρμογών όσο και από πλευράς οπτικο-ακουστικού περιεχομένου του portal του ΕΟΤ, έργα που χρηματοδοτούνται εξ’ ολοκλήρου από Κοινοτικά κονδύλια και που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ περίπου προ τριετίας. Δεσμεύουν, δηλαδή και τις σημερινές Διοικήσεις, που, μεταξύ μας, είναι σαφές ότι θεωρούν το ποσό που έχει προσδιοριστεί αρκετά υψηλό και προσπαθούν να το αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Στόχος, μετά και κάποιες τροποποίησεις που έγιναν στις δράσεις, να καταλήξουν σε ένα πολύ πιο πλούσιο, λειτουργικό και διαδραστικό portal, μεταφρασμένο σε μεγάλο αριθμό ξένων γλωσσών και το κυριότερο, με δυνατότητα παρεμβάσεων και άμεσων επικαιροποιήσεων από τα στελέχη του Οργανισμού.
Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εις βάθος ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για το νέο λογότυπο και των επικοινωνιακών κατευθύνσεων, όπως περιγράφονται στο εγχειρίδιο (brand manual) που έχει ετοιμαστεί και το οποίο θα προωθηθεί στις Περιφέρειες, σε πρώτη φάση.
Εγκρίθηκε, επίσης, η συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση Arabian Travel Market, τον Μάιο, στο Ντουμπάι (περίπτερο 100 τ.μ.) ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για τις υπόλοιπες εκθέσεις του 2013 εντός του επόμενου μήνα και να ξεκινήσει και ο προγραμματισμός για τις εκθέσεις του 2014, όσο πιο νωρίς γίνεται.
Μία εισήγηση που υπάρχει για την αγορά της Τουρκίας, δεν συζητήθηκε.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, προχωρεί πάλι, ύστερα από ένα σχετικό "πάγωμα", η διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών και φαίνεται ότι έχει βρεθεί τρόπος να καλυφθούν οφειλές "υψίστης σημασίας", όπως π.χ. μεγάλα ποσά σε tour operators και άλλες αντίστοιχης βαρύτητας περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου