Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Με τροπολογία Γκερέκου η "διόρθωση" της ΚΥΑ που αναστάτωσε ΟΤΑ και επιχειρήσεις


Μπορεί να έγινε ένας κάποιος «σαματάς» χθες το βράδυ στη Βουλή (και) με την αποδοχή τροπολογίας τεσσάρων βουλευτών από την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη για το θέμα της απλής χρήσης αιγιαλού, αλλά η πρώτη... «φωτιά» άναψε σε δήμους και τουριστικές επιχειρήσεις με την ΚΥΑ του υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις αρχές Απριλίου με την οποία...



...η απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού παραχωρήθηκε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄ Βαθμού,. Η αναφορά στην ΚΥΑ για «παλαιό αιγιαλό» προκαλεί ξαφνικά σημαντικά προβλήματα στους Δήμους ως προς τις εκμισθώσεις παραλιών και μπορεί να οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις , όπου παρεμβάλλεται τμήμα δημόσιας έκτασης μεταξύ παλαιού αιγιαλού και υφιστάμενου.
Κατάσταση που θίγει μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων (κάμπιγκ, ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής κλπ.).
Σχετικά έγγραφα που ακολούθησαν την ΚΥΑ προς Δήμους της χώρας πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις, καθώς αφενός μεν η υπογραφή της έρχεται στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, αφετέρου δε, σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία, η παραχώρηση των τμημάτων παλαιού αιγιαλού θα έπρεπε να γίνει με νέες δημοπρασίες.
Με την τροπολογία - που υπογράφουν οι βουλευτές Α. Γκερέκου, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Κωνσταντόπουλος και Β. Υψηλάντης -  επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας σύναψης της σύμβασης με την ΕΤΑΔ ακόμα και μετά την απόφαση παραχώρησης χρήσης του αιγιαλού, εφόσον η αίτηση της επιχείρησης έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.
Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση των τεσσάρων βουλευτών, η τροπολογία έχει ως στόχο να επιλύσει το πρόβλημα της μη παραχώρησης χρήσης του αιγιαλού λόγω της μη έγκαιρης σύναψης της σύμβασης.
Για την ιστορία, η πρωτοβουλία για την τροπολογία ανήκει στην Άντζελα Γκερέκου, η οποία κινήθηκε ύστερα από σχετικές επισημάνσεις τουριστικών φορέων και μάλιστα είχε συζητήσει το θέμα εκτενώς και με την Ο. Κεφαλογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου