Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ο ΕΟΤ προς νέες περιπέτειες με "υπογραφή" Γερουλάνου-Νικητιάδη

Σχέδια για την αναδιοργάνωση του τομέα Τουρισμού κάνει η πολιτική ηγεσία του, με ριζικές αλλαγές στο σχήμα που υφίσταται σήμερα και σημαντικές ανακατατάξεις υπηρεσιών και προσωπικού καθώς…


…και μεταφορές αρμοδιοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κεντρικός άξονας αυτού του σχεδίου, εμπνευστής του οποίου είναι ο Π. Γερουλάνος και το επιτελείο του και εκτελεστής-οργανωτής ο υφυπουργός Νικητιάδης, θα είναι η εκ βάθρων μετάλλαξη του ΕΟΤ για τον οποίο, ουσιαστικά, προβλέπεται διάλυση στα… εξ ων συνετέθη!
Εν ολίγοις, μεθοδεύεται η απόσπαση από τον Οργανισμό όλων των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του πλην Διαφήμισης και Γραφείων Εξωτερικού –π.χ. αδειοδοτήσεις, έλεγχοι, πιστοποίηση, τεχνικές υπηρεσίες κ.λπ.- και μεταβίβασή τους κατά το δοκούν, στο υπουργείο Τουρισμού και στις Περιφέρειες ή ακόμα και σε άλλα υπουργεία και δημόσιους φορείς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι ο… «ανανεωμένος» ΕΟΤ να επικεντρωθεί στο έργο της προβολής και της διαφήμισης καθώς και της παρουσίας της τουριστικής Ελλάδας στο εξωτερικό.
Βεβαίως, αυτό, υπό άλλες συνθήκες και υπό σειρά προϋποθέσεων που πασιφανώς δεν λαμβάνει υπόψη κανείς από την τωρινή πολιτική ηγεσία, θα μπορούσε να ακούγεται ενδιαφέρον. Αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία και το… «μητρώο» της κυβέρνησης άλλα έχουν δείξει και ουδεμία εμπιστοσύνη εμπνέουν.
Ενδιαφέρον έχει και η πληροφορία ότι από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλος σε συζητήσεις και σε συναντήσεις που έχει κάνει, αντιθέτως λόγο για "ισχυρό ΕΟΤ"! Αυτό σημαίνει ή οτι διαφωνεί ή ότι δεν έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις Γερουλάνου-Νικητιάδη.
Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι η υλοποίηση τέτοιων σχεδίων επί και περί του ΕΟΤ, επιχειρείται από τη δεκαετία του ’80 με αποκορύφωση τα μέσα της δεκαετίας του ’90, επί θητείας υπουργού Τουρισμού… Νίκου Σηφουνάκη και πρωθυπουργού Α.Γ. Παπανδρέου!
Με αρμόδιους υπουργούς Ε. Βενιζέλο, Β. Παπανδρέου, Ν. Χριστοδουλάκη και Α. Τσοχατζόπουλο, επιχειρήθηκαν διάφορα σχέδια και σχήματα αλλαγών και αναδιαρθρώσεων, αλλά τελικά είτε δεν προχώρησαν σε πλήρη εφαρμογή είτε διαπιστώθηκε ότι η υλοποίηση μέρους τους, δυσχέραινε την κατάσταση.
Ανάλογα σχέδια αλλά σε μικρότερο βαθμό υπήρξαν και επί Ν.Δ., χωρίς όμως και τότε να υπάρξουν ουσιαστικές μεταβολές. Πλην, ίσως, της απόφασης Αβραμόπουλου να μεταφέρει τα Γραφεία Εξωτερικού στο Υπουργείο, απόφαση που απεδείχθη λανθασμένη και δεν υλοποιείται με παρατάσεις της σχετικής προθεσμίας.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αλλά και όσα ελάχιστα είπε ή άφησε να εννοηθούν ο υφυπουργός Νικητιάδης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων, το σχέδιο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα προωθηθεί πιθανότατα αμέσως μετά τις Δημοτικές εκλογές.

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου