Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Το WTTC πιέζει για αναθεώρηση του πλαισίου αποζημιώσεων


Πιέσεις για επανεξέταση του καθεστώτος αποζημιώσεων που ακολούθησε της κρίσης της τέφρας από την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajoekull και οδήγησε στο κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναερίου χώρου για αρκετές ημέρες, ασκεί στην…

 …Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).
Το αίτημα προέκυψε καθώς η διαμάχη για το κατά πόσο οι αεροπορικές εταιρίες και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία οφείλουν να αποζημιώνουν τους επιβάτες σε τέτοιες περιπτώσεις, εντείνεται.
Ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να αποζημιώνονται για οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση, η κατάσταση που δημιουργήθηκε από την ηφαιστειακή τέφρα δεν είναι υπαιτιότητα κακοδιαχείρισης εκ μέρους κάποιας εταιρίας, αλλά αποτέλεσμα μιας φυσικής καταστροφής που κανείς δεν ήταν σε θέση να ελέγξει ή να προβλέψει.
Το WTTC εκτιμά ότι αν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έπραξαν σωστά λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης σε πρώτη φάση, εντούτοις οι περιορισμοί στις πτήσεις διήρκησαν πολύ περισσότερο από όσο χρειαζόταν με συνέπεια να καλούνται οι αεροπορικές εταιρίες και οι tour operators να πληρώσουν το κόστος χωρίς να ευθύνονται.
Στο πλαίσιο αυτό το WTTC προτείνει τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσουν την πολιτική τους για τον τουρισμό στο σύνολό του αναγνωρίζοντας το ρόλο του στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου