Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

"Κομβικό" θέμα η τουριστική κατοικία για την έκταση Αφάντου...

Δεν θα θέλαμε να προκαταλάβουμε την έκβαση της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΥΠΠΟΤ με τους επενδυτές που είχαν συμμετάσχει στον διαγωνισμό της ΕΤΑ για την αξιοποίηση…


…της έκτασης στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, αλλά μία πρώτη διερεύνηση των διαθέσεων και των προθέσεων που κάναμε, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.
Πέραν του ασυνήθιστου –και όχι κατ’ ανάγκην αρνητικού ή λάθους, αυτό αν υπάρχει θα φανεί στην πορεία- της διαδικασίας να προσκαλούνται οι επενδυτές, μέσω… Δημάρχου σε γραφείο υφυπουργού για να ερωτηθούν αν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε έναν διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί προ έτους και πλέον, προχώρησε η πρώτη φάση και στη συνέχεια καθυστέρησε και μετά «πάγωσε», υποτίθεται λόγω εκλογών, (αν όλο αυτό δεν είναι… σουρεαλισμός, τότε τι άλλο είναι;) υπάρχει ένα τεχνικό ζήτημα καθοριστικής σημασίας.
Θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικής κατοικίας στην επένδυση (διότι σε αυτό προσδοκούσαν αρχικά, με εκείνο το "σύνθετα τουριστικά καταλύματα" της προκήρυξης); Και αν ναι, με ποιό θεσμικό πλαίσιο και με ποιούς όρους; 
Αν δεν μπορεί ο υφυπουργός Νικητιάδης ή η Διοίκηση της ΕΤΑ (αλήθεια, θα παρίσταται κανείς από την εταιρία στη συνάντηση;) να απαντήσουν σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, τεχνοκρατικά, ξεκάθαρα και δεσμευτικά, χωρίς πολιτικούς όρους, θεωρίες και αοριστίες, τότε είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη συνέχεια του διαγωνισμού…
Να σας θυμίσουμε ότι την περίοδο που προκήρύχθηκε ο διαγωνισμός, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθούσε η κατάθεση και ψήφιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την τουριστική κατοικία. Κάτι που δεν έγινε στη συνέχεια και φυσικά ακυρώθηκε παντελώς με τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης.
Ισως να μην χρειάζεται να σας θυμίσουμε, όμως, ότι στην ορολογία της κυβέρνησης και της κας Μπιρμπίλη συγκεκριμένα, ο όρος "τουριστική κατοικία", προς το παρόν δεν υφίσταται (παρά μόνον στα... junk).
Για όσους, πάντως, τους αρέσει η ανακεφαλαίωση, μία ματιά εδώ και εδώ .
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου