Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Εδώ ο ΕΟΤ, εκεί ο ΕΟΤ, που (θα) είναι ο ΕΟΤ;

Ανεξέλεγκτες επικοινωνιακές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το θέμα του ΕΟΤ και της μελλοντικής μορφής του, με την πολιτική ηγεσία του τομέα να εμφανίζεται σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις για το θέμα και τον ιδιωτικό τομέα…

…να κάνει, δικαίως και ορθώς, τα δικά του σχέδια.
Οι δηλώσεις/ανακοινώσεις του υφυπουργού Νικητιάδη στο Σύλλογο Υπαλλήλων του ΕΟΤ προ ημερών – το πολυσυζητημένο πια «ΕΟΤ τέλος!» διαμήνυσαν τις προθέσεις του για το μέλλον του Οργανισμού.
Από την πλευρά Π. Γερουλάνου, όμως, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση σχετικά, αν και οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι από τον ίδιο ξεκίνησε η θεωρία και το σχέδιο που αποκάλυψε ο υφυπουργός του.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλος από την άλλη πλευρά, δηλώνει ότι η αναδιοργάνωση του ΕΟΤ και η «εξυγίανση της λειτουργίας του» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κινείται δηλαδή, σε μία κατεύθυνση μάλλον διαφορετική αφού εργάζεται με στόχο τη βελτίωση και ενίσχυση του ΕΟΤ, τουλάχιστον όπως αυτός την αντιλαμβάνεται (σωστή η λάθος είναι άλλο θέμα).
Το περί ΕΟΤ «μανιφέστο» Νικητιάδη, όμως, συνέπεσε χρονικά με δύο συνεντεύξεις του προέδρου του ΣΕΤΕ Ν. Αγγελόπουλου, στις οποίες αναφερόταν στο πως θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι ο ΕΟΤ και πως θα πρέπει να προβάλλεται ο ελληνικός τουρισμός.
Προανήγγειλε δε φορέα marketing και προβολής που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ.
Τις επισημάνσεις Ν. Αγγελόπουλου, ακολούθησαν σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΞ και αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη.
Μετά άρχισαν οι τίτλοι περί «ιδιωτικού ΕΟΤ» και τύπου  "παίρνουν στα χέρια τους την προβολή οι επιχειρηματίες" και αυτή τη στιγμή όλοι ψαχνονται περί και επί των εξής:
Πρώτον, αν θα μας κάνει ποτέ την τιμή η πολιτική ηγεσία του τομέα να μοιραστεί με τον ταπεινό τουριστικό λαό, δημοσίως και επισήμως, τις προθέσεις της για τον ΕΟΤ.
Δεύτερον, αν ο ΕΟΤ που… οραματίζεται ο υφυπουργός Νικητιάδης έχει ή θα έχει σχέση με τον φορέα που σχεδιάζει ο ΣΕΤΕ και ως θα είναι αυτή η σχέση.
Τρίτον, δεν θα πρέπει να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρο και με περισσότερες λεπτομέρειες και το «μοντέλο» που θα βασίζεται στην ιδιωτική αγορά; Πολλά ερωτήματα «πάνε και έρχονται» τις τελευταίες μέρες σε διάφορους πολιτικούς, επιχειρηματικούς αλλά και επικοινωνιακούς κύκλους…

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου