Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Προβληματισμός για τη διαδικασία των αποζημιώσεων


Μία γνωριμία από... πρώτο χέρι με την ελληνική γραφειοκρατία ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για όποιον ξένο επισκέπτη «τολμήσει» να ζητήσει την αποζημίωση που του υποσχέθηκε ο...

... Π. Γερουλάνος εδώ και περίπου τρεις μήνες με την βαρύγδουπη εκείνη δήλωση στο Reuters, για τις περιπτώσεις αδυναμίας επιστροφής στην πατρίδα τους λόγω απεργιών, φυσικών καταστροφών κ.λπ.
Η σχετική... σκιώδης ρύθμιση, εμφανίστηκε μόλις χθες, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε άρον-άρον στη Βουλή.
Κατ’ αρχάς, από τα 70 ευρώ που ανέφεραν με δηλώσεις τους ή διέρρεαν προς ορισμένες πλευρές τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας τους τελευταίους μήνες, καταλήγουμε στα 50.
Επιπρόσθετα, το υπουργείο Οικονομικών δεν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ σε αυτήν τη διαδικασία.
Όπως αναφέρεται στη ρύθμιση «η συνολική δαπάνη για την κάλυψη των εξόδων των τουριστών επειδή δεν μπορεί να εκτιμηθεί θα αντιμετωπίζεται κάθε φορά από πιστώσεις που θα εγγράφονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού»... 
Η εφαρμογή της διάταξης, όπως κατατέθηκε, προβλέπεται να έχει αναδρομική ισχύ από τις 28 Ιουνίου και θα ισχύει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Το καλύτερο, όμως έρχεται μετά.
Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών ΘΑ καθορισθεί ο δημόσιος φορέας που ΘΑ διεκπεραιώνει τη παραπάνω διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα υποβάλλονται από τους δικαιούχους, τη διαδικασία ελέγχου και τον τρόπο καταβολής των ποσών!
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένας επισκέπτης, θα πρέπει, για 50 έως 100 Ευρώ να  ακολουθήσει κάποια διαδικασία συναλλαγής με το Ελληνικό Δήμοσιο που ενδεχομένως να του κοστίζει τελικά έως και τα μισά από αυτά και ποιος ξέρει και πόσο καιρό θα χρειαστεί να περιμένει.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πάντως, όλα τα σχετικά αιτήματα ενημέρωσης ή αιτήματα αποζημίωσης που είχαν υποβληθεί στον ΕΟΤ, στα Γραφεία Εξωτερικού και στο Τμήμα Παραπόνων (όπου παρέπεμπαν τα Γραφεία Εξωτερικού αφού δεν γνώριζαν τι να λένε στους ενδιαφερόμενους), με εντολή του υπουργού στέλνονται και συγκεντρώνονται στο Γραφείο του... 


Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου