Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Απομακρύνεται ο "εφιάλτης" της αύξησης ΦΠΑ στα Ξενοδοχεία!

Θετικές εξελίξεις φαίνεται ότι υπάρχουν από το μέτωπο του ΦΠΑ! Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να διαβεβαιώνει τον ξενοδοχειακό κόσμο ότι…

… «καμία σκέψη ή πρόθεση» περί μετάταξης των ξενοδοχείων από το 11% στο 23% «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, συνδυασμένης επικοινωνίας που υπήρξε νωρίτερα μεταξύ του προέδρου ΞΕΕ Γ. Τσακίρη και του βουλευτή Πειραιά & Νήσων Γ. Καρύδη, δεσμεύτηκε «για μία πιο ουσιαστική στήριξη του τουρισμού και του τουριστικού προϊόντος».
Σημαντική εξέλιξη, αναμφίβολα, που κατ’ αρχάς επιβεβαιώνει την ισχύ την οποία μπορεί τελικά να έχει η συντονισμένη δράση των τουριστικών φορέων, όπως επισημαίναμε το πρωί.
Ζητούμενο είναι φυσικά να υπάρχει «συνείδηση» για τον τομέα Τουρισμό στην κυβέρνηση σε επίπεδο που να μην χρειάζονται τέτοιου είδους κοπιώδεις και πειστικές παρεμβάσεις.
Από την άλλη πλευρά, αν ισχύουν στο ακέραιο οι πληροφορίες αυτές, ίσως σηματοδοτούν και μία μεταβολή στην αντιμετώπιση του τομέα, σε επίπεδο κυβερνητικών σχεδιασμών.
Ίσως αυτό που δεν κατάφεραν τόσοι και τόσοι φορείς, παράγοντες και επιχειρηματίες, με πληθώρα επιχειρημάτων και στοιχείων, σχεδόν δέκα μήνες τώρα, να το κατάφεραν σε λίγες μέρες οι ξένοι «σύμβουλοι» του πρωθυπουργού ΓΑΠ ή τα διεθνή μέσα, όπως ο τελευταίος Economist που υπογράμμιζε την επίπτωση που έχει στην ύφεση η αρνητική πορεία των τουριστικών μεγεθών.
Εν αναμονή νεότερων και πιο συγκεκριμένων, πάντως, ας κρατούμε ακόμα «μικρό καλάθι»…

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου