Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Χαμηλές προσδοκίες από TUI και Thomas Cook

Επιφυλακτικές προβλέψεις για τις κρατήσεις στη Βρετανία το 2011, πραγματοποίησαν οι δύο κορυφαίοι ευρωπαϊκοί tour operators, Thomas Cook και TUI Travel, με αφορμή…


…πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν σαφέστατη επιβράδυνση της ζήτησης από τα μέσα Μαΐου και η οποία αναμένεται να πλήξει την κερδοφορία τους για το τρέχον έτος.
Οι εταιρίες επισήμαναν πως η επιβράδυνση στις κρατήσεις παρατηρήθηκε αμέσως μετά το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου εξαιτίας της τέφρας από το ηφαίστειο στην Ισλανδία.
Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η μείωση στον αριθμό των βρετανών ταξιδιωτών οφείλεται στο φόβο για την τέφρα ή στην ανησυχία για την πορεία της οικονομίας.
Σύμφωνα με έρευνα σχεδόν ένας στους τρεις Βρετανούς που ταξίδεψαν για διακοπές πριν τρία χρόνια σκέφτεται να μην το επαναλάβει αυτό το καλοκαίρι, ενώ με δεδομένες τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για την κατανάλωση, εξαιτίας της κρίσης, η πτώση στα νούμερα αναμένεται να συνεχιστεί και το 2011.
Τον προβληματισμό για το μέλλον της βρετανικής ταξιδιωτικής αγοράς, ενέτειναν και οι πρόσφατες χρεοκοπίες των πρακτορείων Sun4U και Goldtrail, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της αγοράς ενδεχομένως να είναι η αρχή για νέα λουκέτα ταξιδιωτικών εταιριών στη χώρα. 

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου