Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Τα 5άστερα «οδηγούν» την ανάκαμψη στις ΗΠΑ


Η οικονομική ανάκαμψη έχει ξεκινήσει για την αμερικανική ξενοδοχειακή βιομηχανία, με «αιχμή» τα ξενοδοχεία πολυτελείας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Smith Travel Research.

Οι αλυσίδες ξενοδοχείων πολυτελείας αναμένεται να είναι μακράν οι καλύτερες, φέτος, με βάση την απόδοσή τους στο δείκτη RevPAR.
Η Smith Travel Research εκτιμά ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ολοκληρώσει το 2010 με αυξήσεις σε δύο από τους τρεις δείκτες-κλειδιά που προσδιορίζουν την απόδοσή της:
Την πληρότητα, που αναμένεται να ενισχυθεί κατά 3,6% στο 56,7% και τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, που προβλέπεται να αυξηθούν κατά 3% στα 55,13 δολάρια.
Ο τρίτος δείκτης, η μέση ημερήσια τιμή (ADR) εκτιμάται ότι θα κινηθεί οριακά σημειώνοντας πτώση 0,6% στα 97,26 δολάρια.
Την ίδια στιγμή η προσφορά αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% στη διάρκεια του 2010, ενώ η ζήτηση κατά 5,7% την ίδια περίοδο.
Αντίθετα με φέτος, το 2011 εκτιμάται ότι θα είναι πιο ισχυρό, καθώς και οι τρείς δείκτες προβλέπεται να ενισχυθούν. Η πληρότητα κατά 2,5% στο 58,1%, το ADR κατά 3,9% στα 101,05 δολάρια και το RevPAR κατά 6,5% στα 58,70 δολάρια. Τέλος η προσφορά θα ενισχυθεί κατά 0,6% και η ζήτηση κατά 3,1%.
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου