Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Τέρμα τα... φιστίκια;


Παρελθόν θα αποτελούν τα φιστίκια στις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, εξαιτίας των επιβατών που αντιμετωπίζουν σοβαρές αλλεργίες…

Την απόφαση αναμένεται να λάβουν οι αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές και οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο περίπου 1,8 Αμερικανοί με αλλεργική αντίδραση στο συγκεκριμένο ξηρό καρπό θα αισθάνονται ασφαλέστεροι στη διάρκεια της πτήσης.
Ωστόσο υπάρχει και η αντίθετη άποψη που επισημαίνει ότι τα φιστίκια θεωρούνται βασική «προσφορά» σε μία πτήση και ως εκ τούτου προειδοποιούν ότι ενδεχόμενη απαγόρευσή τους θα επηρεάσει αρνητικά τις εταιρίες.
Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών από την πλευρά του δηλώνει ανοιχτό σε προτάσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Το 48 σελίδων έγγραφο που μελετάται από τις αρχές περιλαμβάνει τρεις υποδείξεις: Την ολοκληρωτική απαγόρευση σε όλες τις πτήσεις, την απαγόρευση σε μία πτήση μετά από απαίτηση επιβάτη και τέλος τη δημιουργία ζώνης όπου δεν θα προσφέρονται φιστίκια σε όλα τα αεροπλάνα, ώστε οι επιβάτες που υποφέρουν από αλλεργίες να μην έρχονται σε επαφή με το προϊόν.

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου