Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πιο ακριβό το… Ι.Χ. touring φέτος για τους Βρετανούς


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι βρετανοί τουρίστες επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές τους οδικώς στην Ευρώπη, προκειμένου να αποφύγουν πιθανή αναστάτωση τύπου…

…ηφαιστειακής τέφρας αλλά και τις απεργίες στις αεροπορικές εταιρίες, λόγω του υψηλού κόστους στα καύσιμα.
Σύμφωνα με την έκθεση Travel Money του Post Office, οι τιμές της βενζίνης στην Ευρώπη αυξήθηκαν έως και 24 πένες το λίτρο για την αμόλυβδη και 30 πένες για τη ντίζελ.
Ωστόσο, στην έρευνα επισημαίνεται ότι παρά τις αυξήσεις αυτές η Ευρώπη παραμένει φθηνότερη για τους αυτοκινητιστές συγκριτικά με την Βρετανία, με εξαίρεση τη Νορβηγία, που την τελευταία τριετία, κρατά γερά τα “σκήπτρα” της ακριβότερης χώρας για τους οδηγούς.
Οι υψηλότερες αυξήσεις τιμών παρατηρούνται στη Σουηδία, η οποία, παραδόξως, το 2009 είχε τις κατώτερες τιμές. Οι έντονες διακυμάνσεις στην τιμή των καυσίμων θα αναγκάσουν τους οδηγούς να δαπανήσουν κατά το 1/3 περισσότερα χρήματα για την αμόλυβδη και 34% για την ντίζελ.
Τις χαμηλότερες αυξήσεις κατέγραψαν οι τιμές στη Γερμανία, με την αμόλυβδη να σημειώνει άνοδο 4% και τη ντίζελ 12%. To ντίζελ κοστίζει ανά λίτρο 19 πένες λιγότερο στην Ισπανία από ό,τι στη Μ. Βρετανία, ενώ το Λουξεμβούργο προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή ανά λίτρο ντίζελ στις 91 πένες.
Στη Γαλλία το λίτρο κοστίζει 24% περισσότερο σε σχέση με το 2009, αν και παραμένει 5 πένες φθηνότερο συγκριτικά με τη Βρετανία.
Όπως επισημαίνεται στην έρευνα η διαφορά στην τιμή της βενζίνης κατά μήκος της Ευρώπης θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη για τους οδηγούς, εκείνους, που θα σχεδιάσουν προσεκτικά τα δρομολόγιά τους και κυρίως τα μέρη ανεφοδιασμού των οχημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου