Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ελλάδα-Ιταλία, «Βρείτε τις διαφορές…»


Ή «ποιος αντιγράφει ποιόν»; Ορισμένα κοινά σημεία αλλά αρκετές και σημαντικές διαφορές εντοπίζει κανείς διαβάζοντας τις κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης για την προώθηση του τουρισμού της με τα του οίκου μας...

Έχουμε και λέμε:
Εκείνοι: Το μήνυμα των Ιταλών είναι «Μείνετε στην Ιταλία, μάθετε την Ιταλία, ξοδέψτε τα χρήματά σας στην Ιταλία».
Εμείς: Με το «Μένουμε Ελλάδα», δεν το συζητούμε, προηγούμαστε- και με επιτυχία- χρόνια τώρα! Το «μάθετε την Ιταλία» το θεωρούμε πλεονασμό και το υπόλοιπο, ε, εντάξει… εννοείται!
Εκείνοι: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε συμφωνήσει ότι θα εμφανιστεί σε διαφημιστικό σποτ μαζί με την εκρηκτική, όντως, υπουργό του για τον Τουρισμό, Μικέλα (φωτό). Μετά άλλαξε γνώμη και είπε στους παραγωγούς να κρατήσουν μόνον την... "αισθησιακή" φωνή του.
Εμείς: Εδώ, μάλλον, την έχουμε "πατήσει".
Είχε αποφασιστεί να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός Γ.Α.Π. μιλώντας για την Ελλάδα, αλλά όχι ακριβώς σε διαφημιστικό σποτ, απλά κάνοντας, ας πούμε, μία δήλωση on camera. Μαζί του, με δικές τους δηλώσεις, ο Π. Γερουλάνος και η Α. Γκερέκου. Η κα Γκερέκου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε διαφωνήσει τότε και δεν ήθελε να παρουσιαστεί με το «σενάριο» που πρότεινε η διαφημιστική εταιρεία… Ούτως ή άλλως, στην πορεία, βέβαια, παραιτήθηκε.
Επομένως τι μας απέμεινε; Ο πρωθυπουργός μας με φωνή και με εικόνα και αντί Άντζελας, ο κ. Γερουλάνος ή ο κ. Νικητιάδης…
Παρεμπιπτόντως, τι απέγινε με εκείνο το «σχέδιο»; Θα προχωρήσει τελικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου