Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Θέμα Γερουλάνου-Ραγκούση η τύχη των ΠΥΤ του ΕΟΤ...

Σε επίπεδο υπουργών θα ζητηθεί και θα κριθεί τελικά, όπως φαίνεται, το ζήτημα των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού του ΕΟΤ και του αιτήματος του υπουργείου Εσωτερικών για ένταξή τους στις Περιφέρειες. Αν και δεν…


…ανακοινώθηκε κάτι το συγκεκριμένο από την πλευρά του Π. Γερουλάνου, χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους Προϊσταμένους των ΠΥΤ (περί You in Greece και πολύωρη και αυτή…) δόθηκε η εντύπωση ότι το υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να συναινέσει στη μεταβίβαση των ΠΥΤ και των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες, όπως επισταμένως ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών και Αποκέντρωσης Γ. Ραγκούσης.
Επισήμως ή έστω και ενδο-υπηρεσιακά, πάντως, δεν έχει επισημοποιηθεί η θέση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ είναι ευνόητο ότι όλες οι σχετικές εισηγήσεις και από το υπουργείο και από τον ΕΟΤ είναι αρνητικές.
Προκύπτουν μάλιστα και σοβαρά δημοσιονομικά ζητήματα και μία ενδεχόμενη προσπάθεια διευθέτησής χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη, χρονοβόρος και δαιδαλώδης γραφειοκρατικά.
Το πολιτικό ζήτημα της υπόθεσης είναι αρκετά πιο απλό: Πόσο θα επιμείνει ακόμα ο κ. Ραγκούσης και πόσο σθεναρή θα είναι η αντίδραση του κ. Γερουλάνου (αν υποθέσουμε ότι πράγματι διαφωνεί…)
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου