Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Χάνουμε και τους Ρώσους λόγω..."καθυστερήσεων"!

Χωρίς τα… προξενεία φαίνεται ότι λογαριάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού τις «θετικές» εξελίξεις που ευαγγελίζεται από την ελπιδοφόρο Ρωσική αγορά, καθώς η προσγείωση στη... "διπλωματική" πραγματικότητα, είναι απότομη όσο και εξόχως ανησυχητική! Δραματική προειδοποίηση…

…ότι με την κατάσταση που επικρατεί, οι προξενικές αρχές στη Μόσχα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση που αναμένεται για την Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρξει κύμα ακυρώσεων και αλλαγή προορισμού από τους Ρώσους τουρίστες, απευθύνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας.
Με επιστολή του προς την ελληνική κυβέρνηση που έχει κοινοποιηθεί στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο και στους πολιτικούς υφισταμένους του, ο Σύνδεσμος, υπογραμμίζει ότι με τον τρόπο που χορηγούνται οι θεωρήσεις σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί ο απαιτούμενος, την περίοδο αιχμής, αριθμός των 2.500-3.000 visa την ημέρα και θα προκληθούν, μεγάλος αριθμός ακυρώσεων καθώς και υποχώρηση της ζήτησης.
Ο Σύνδεσμος ουσιαστικά καταγγέλλει «συνεχείς καθυστερήσεις στις διαδικασίες χορήγησης visa από το προξενείο της Μόσχας», από τα μέσα Μαΐου, με αποτέλεσμα, οι τουριστικοί πράκτορες να μένουν μέχρι αργά τη νύχτα περιμένοντας τα διαβατήρια των πελατών τους ή να τρέχουν να τους τα παραδώσουν τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο!
Οι καθυστερήσεις αυτές, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, έχουν ήδη προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στους Ρώσους που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, ιδίως όσους διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας, εκτός Μόσχας, αλλά και σοβαρά προβλήματα στα τουριστικά γραφεία, καθώς επωμίζονται το κόστος των ακυρώσεων.
Σας θυμίζουμε ότι τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες της χώρας μας δέχθηκαν προ διμήνου σωρεία παραπόνων και καταγγελιών από συνεργάτες τους των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης για «λευκή απεργία» των προξενικών και διπλωματικών υπαλλήλων, συνεπεία των περικοπών που επήλθαν στις αποδοχές τους, στις αρχές του χρόνου.
Παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες και ανακοινώσεις, φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή δεν έχει αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση…
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου