Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Νέος «πονοκέφαλος» στο Μαξίμου λόγω videolotto

«Φίδια να τους ζώνουν» αισθάνονται τις τελευταίες μέρες αρκετά κυβερνητικά στελέχη, υπουργών περιλαμβανομένων, όσο ενημερώνονται καλύτερα για τα «videolotto» και…


…άλλες λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα τυχερά και άλλα παίγνια.

Τα πρώτα βλέμματα "καχυποψίας" ή διαφωνίας, άρχισαν να πέφτουν προς τη μεριά του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του κ. Π. Γερουλάνου –είναι, ακόμα, συναρμόδιος σε πολλά πεδία του σχετικού θεσμικού πλαισίου- στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στις 14 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο υπουργός Οικονομικών διένειμε ένα 5σέλιδο «ενημερωτικό σημείωμα» για το εν λόγω νομοσχέδιο (Υπήρξαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα, αρχής γενομένης από την Ελευθεροτυπία, τις επόμενες της συνεδρίασης μέρες).
Στο ενημερωτικό αυτό σημείωμα, βεβαίως, αποφεύγονται επιμελώς όλα τα «επίμαχα» σημεία και έχουν αμβλυνθεί όλες οι «αιχμηρές» ρυθμίσεις. Επιπρόσθετα, δίνεται η εντύπωση ότι το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την Ε.Ε. από τον Σεπτέμβριο του 2009 λόγω του Ν. 3037/2002, αφορά ΚΑΙ στα τυχερά παιχνίδια αντί των τεχνικών ψυχαγωγικών για την απαγόρευση των οποίων και ουσιαστικά επεβλήθη.
Ωστόσο, ψάχνοντας λίγο περισσότερο το θέμα νωρίτερα, ορισμένα κυβερνητικά στελέχη είχαν ενημερωθεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την εισαγωγή και λειτουργία 50.000 μηχανημάτων VLT (videolotto) στη χώρα, μέσω τριών αδειών, των 28.000, 12.000 και 10.000 τερματικών αντίστοιχα (με μέσο κόστος ανά μηχάνημα περίπου 10.000 ευρώ).
Διαπίστωσαν, δηλαδή, ότι θα γεμίσει η χώρα… «φρουτάκια» και μάλιστα εν μέσω της κοινωνικής αναστάτωσης που επιφέρουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά θέματα! Και θα γεμίσει, κυριολεκτικά αν λάβει υπόψη κανείς ότι στην Ιταλία των 60+ εκατ. κατοίκων οι αντίστοιχες εισηγήσεις ήταν για 57.000 τερματικά!
Μετά, άρχισαν να διαβάζουν, να ακούν και να μαθαίνουν για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για αυτή την αγορά και ήδη, έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως…
Και τότε άρχισαν πλέον να εκδηλώνονται ανοικτά αντιδράσεις και ενστάσεις. Ήδη, στο Μαξίμου καταφθάνουν ανησυχίες και προβληματισμοί αλλά και αρνητικές εισηγήσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών για το ενδεχόμενο προώθησης των videolotto.
«Γρίφος» παραμένει η θέση του κ. Γερουλάνου για το ζήτημα των videolotto, καθώς, δημοσίως, αποφεύγει να τοποθετηθεί σε βάθος και με λεπτομέρειες για αυτό, μολονότι , τρόπον τινά, «συνυπογράφει» το σχετικό πλαίσιο…
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου