Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Μύθος και πραγματικότητα

Το βασικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, φέτος είναι φθηνότερο από ό,τι πιστεύουν οι Βρετανοί και αρκετά φθηνότερο από το αντίστοιχο σχεδόν όλων των ανταγωνιστών μας! Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας της...

...εταιρίας ηλεκτρονικών κρατήσεων skyscanner.com που συνέκρινε τριάντα προορισμούς με δύο τρόπους: πρώτα ρώτησε 1.500 Βρετανούς τι πιστεύουν για κάθε προορισμό, αν είναι ακριβός ή φθηνός. Παράλληλα, όμως, έκανε άλλη έρευνα ελέγχοντας το πραγματικό κόστος ενός μέσου πακέτου διακοπών. 
Ετσι στα αποτελέσματα φαίνεται η εντύπωση που υπάρχει για κάθε προορισμό και μία πιο πραγματική διάσταση.
Η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στη λίστα ως ακριβός προορισμός βάσει εντυπώσεων, αλλά είναι ο δεύτερος φθηνότερος προορισμός (!) στις λίστες με το πραγματικό κόστος!
Μύθος και πραγματικότητα, δηλαδή και εν προκειμένω τουλάχιστον, κατερρίφθη ο «μύθος» ότι η Ελλάδα φέτος είναι ακριβότερη π.χ. από την Τουρκία ή την Αίγυπτο. Το ετοιμάζαμε και εμείς για ανάρτηση αλλά μας πρόλαβε η «Καθημερινή», εδώ .

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου