Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Διαβάσαμε... (Περί αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας)


«Κατόρθωσε να εξασφαλίσει για την εταιρεία του ετήσια κέρδη 60 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα ως μόνιμη συνεισφορά του καζίνου της Πάρνηθας στη διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ, ενώ...»


«οι διάδοχοί του στην ΕΤΑ -που «υπέγραφαν μόνον τις πιστωτικές τους κάρτες, όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά»-κατόρθωσαν να δαπανήσουν πάνω από 300 εκατ. ευρώ σε 5 χρόνια χωρίς να επιτύχουν κάτι αξιόλογο, αφήνοντας στο τέλος «φέσια» εκατομμυρίων στην εταιρεία των τουριστικών ακινήτων, εκτός βέβαια από τις πανάκριβες κουρτίνες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα».
Μικρό απόσπασμα από δηλώσεις του Τάσου Χωμενίδη, διευθ. Συμβούλου στην ΕΤΑ από τη σύσταση της μέχρι το 2004 στον Γιώργο Μέρμηγκα, στην «Ελευθεροτυπία».
Πολύ ενδιαφέρουσες, πάντα, οι απόψεις του κ. Χωμενίδη και ακόμα περισσότερο για την τρέχουσα προσπάθεια αξιοποίησης της δήμοσιας περιουσίας.
«Για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη γενική γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων ώστε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση ένα βιώσιμο πρόγραμμα».
Ολόκληρο το θέμα, εδώ


Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου