Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ψάχνουν το… «κλειδί» για Πιστοποίηση ΕΟΤ

Φυσικά και δεν ξεχάσαμε την υπόθεση της Πιστοποίησης της κατάταξης των καταλυμάτων που «άνοιξε» τις προάλλες στη συνέντευξη τύπου του Π. Γερουλάνου. Όπως, βεβαίως, δεν το ξέχασε και ο ίδιος…


…και φέρεται να έδωσε ευθύς αμέσως εντολή για άμεση ενημέρωση από τον ΕΟΤ, κυρίως για το τι έχει γίνει και για το αν τα ποσά που ακούγονται- τα 200 εκατ. ευρώ- είναι ακριβή. Η πρώτη ενημέρωση έγινε, όπως λέγεται, δύο μέρες αργότερα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός ζήτησε από τη διοίκηση του Οργανισμού να εξεταστεί αν, πως και πότε μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία από τις υπηρεσίες του ΕΟΤ.

Ήδη, χθες, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλος είχε τις πρώτες συσκέψεις με αυτό το αντικείμενο και εντός των επομένων ημερών θα οριστικοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις. Σε πρώτη φάση, μιλάμε για τα «αστέρια» σε περίπου 10.000 ξενοδοχεία και για τα «κλειδιά» σε περίπου 30.000-35.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Δύο τινά, ωστόσο: Πρώτον, τα ποσά που ακούγονται -200 εκατ. ευρώ ετησίως- σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, ενδεχομένως να είναι μικρότερα. Δεύτερον, δεν ξεχνάμε επίσης την ανεξήγητα (όπως χαρακτηρίστηκε εντός και εκτός του ΕΟΤ) έντονη αντίδραση ορισμένων στελεχών και υπαλλήλων του Οργανισμού, μόλις έγινε γνωστό ότι ετέθη το θέμα ενώπιον του υπουργού.
Όπως διερευνούμε και κάτι που ακούσαμε περί χρονικών περιθωρίων και προθεσμιών που «έτρεχαν» όλο αυτό το διάστημα, πλην ελάχιστοι ενημέρωναν για αυτές, σαν να ήθελαν κάποιοι να φθάσει η διαδικασία σε ένα «κρίσιμο» χρονικά, σημείο, ούτως ώστε…
Εδώ είμαστε, θα επανέλθουμε!

Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου