Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στην Πολωνία τα πρώτα Boeing 787

Η LOT θα είναι, κατά τα φαινόμενα, η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία που θα παραλάβει τα νέα 787 Dreamliners της Boeing.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Πολωνίας πρόκειται να παραλάβει έως το 2015 συνολικά οκτώ αεροσκάφη.
Η Boeing επιτάχυνε την παραγωγή των 787 Dreamliners προκειμένου να καλύψει τα προβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια κατασκευής τους και οδήγησαν σε καθυστερήσεις δύο ετών.
Η αμερικανική εταιρία τόνισε πως, ήδη, το Dreamliner έχει πραγματοποιήσει 1.000 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων, ενώ πρόσθεσε πως η πρώτη εταιρία διεθνώς που προβλέπεται να παραλάβει το νέο αεροσκάφος είναι η ιαπωνική All Nippon Airways (ΑΝΑ) στα τέλη του έτους.
Το Dreamliner, που αποτελείται κατά 50% από ανθρακονήματα, αντί από το βαρύτερο αλουμίνιο, εκπέμπει 20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και θεωρείται το πιο «πράσινο» αεροσκάφος μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για ένα αεροπλάνο μεσαίου βεληνεκούς και μεγέθους, με 210 έως 330 καθίσματα, ανάλογα με τη διαρρύθμιση, ενώ η ενεργειακή απόδοση της 1,5 MW μηχανής του έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εκατομμυρίων iPods.
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου