Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Air Berlin: Δραστικές περικοπές στο β' εξάμηνο!


Τώρα που το προσέχουμε καλύτερα, το πακέτο περικοπών και επανασχεδιασμού των δραστηριοτήτων της γνωστής και στη χώρα μας αεροπορικής εταιρίας Air Berlin – υπό τον τίτλο «Shape & Size» -  είναι κυριολεκτικά... δραματικό! Ένα εκατομμύριο…

…θέσεις θα αποσυρθούν τους επόμενους μήνες από το δίκτυο, μη συμφέροντα δρομολόγια θα καταργηθούν, ο στόλος θα μειωθεί κατά οκτώ αεροπλάνα, η συχνότητα πολλών πτήσεων θα μειωθεί και ο κύριος όγκος της εταιρίας θα επικεντρωθεί στα hubs του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, της Πάλμα (Μαγιόρκα) και της Βιέννης!
Από ό,τι μπορέσαμε να δούμε στις σχετικές ανακοινώσεις και από πληροφορίες που διαβάσαμε, μετά και την παραίτηση του ιδρυτή και CEO της εταιρίας, J. Hunold, δεν υπάρχει δρομολόγιο προς ελληνικό προορισμό που να περιλαμβάνεται στα προς κατάργηση.    
“Κόβονται” γραμμές κυρίως εντός Γερμανίας και από περιφερειακά αεροδρόμια προς προορισμούς σε άλλες ευρωπαικές χώρες και κυρίως όπου υπήρχε είτε σκληρός ανταγωνισμός, βασικά από την Lufthansa, είτε ζημίες. 
Θυμίζουμε ότι η Air Berlin δημιουργήθηκε από τις συγχωνεύσεις και εξαγορές των DBA, LTU, TUIfly (city routes business), της ελβετικής Belair και της αυστριακής Niki (του Λάουντα) και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου