Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

"Μαύρη τρύπα" σε διανυκτερεύσεις και έσοδα από τον εσωτερικό τουρισμό


- "Αφαντοι οι Ελληνες σε πολλούς προορισμούς μέχρι και σήμερα...

Μέχρι και αυτήν την εβδομάδα, η απουσία των παραδοσιακών Ελλήνων τουριστών από τους καθιερωμένους προορισμούς διακοπών τους ανά την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή! Απουσία που φαίνεται ότι θα...

...είναι πολύ πιο αισθητή και στα έσοδα χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων, που ακόμα και όσες λειτουργούν σε περιοχές με μεγαλύτερη κίνηση εισερχόμενου τουρισμού και αλλοδαπών επισκεπτών, πάντα υπολόγιζαν στις δαπάνες των Ελλήνων.
Και φαίνεται ότι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για μείωση της τάξης του 20% στην εσωτερική αγορά, είναι μάλλον αισιόδοξες, καθώς υπάρχουν περιοχές όπου η μείωση της κίνησης των Ελλήνων προσεγγίζει και ξεπερνά και το 50%.
Το 20ήμερο από τα μέσα Ιουλίου έως και τα μέσα Αυγούστου, πριν την εβδομάδα του 15αύγουστου, ήταν ανέκαθεν η περίοδος αιχμής και κορύφωσης της τουριστικής κίνησης της εσωτερικής αγοράς τη θερινή περίοδο.
Το φετινό αυτό 20ήμερο, πολλοί τουριστικοί επιχειρηματίες το χαρακτηρίζουν ως το χειρότερο που θυμούνται, με σοβαρές απώλειες και σε διανυκτερεύσεις και σε εισπράξεις.
Κρήτη, Ιόνια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά Ανατολικού Αιγαίου, κάποιες περιοχές της Κεντρικής και της Β. Ελλάδος καθώς και της Πελοποννήσου, βιώνουν στην τουριστική καθημερινότητά τους την κρίση της οικονομίας και τις δραστικές περικοπές που φαίνεται ότι έχουν κάνει φέτος οι συμπολίτες μας, ως προς τη διάρκεια και τους προυπολογισμούς καθώς και τα κριτήρια με τα οποία επέλεξαν φέτος και τους προορισμούς των διακοπών τους...
Είναι και αυτό ένα από τα ζητήματα στα οποία θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία, μόλις επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου