Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

"Εστρωσαν", κατά τι, οι Βρετανοί στο εξωτερικό


Αισθητή μείωση των περιστατικών βίας και των επεισοδίων με πρωταγωνιστές Βρετανούς υπήκοους και τουρίστες στην Ελλάδα προκύπτει από τη σχετική ετήσια έρευνα του υπουργείου Εξωτερικών, ένα αντίγραφο της οποίας...

...παραδόθηκε χθες και στον υφυπουργό Νικητιάδη.
Συνολικά τα “προξενικά περιστατικά”, όπως αποκαλούνται, μειώθηκαν σε 797 από 923, ενώ μείωση καταγράφεται και σε όλες τις περιπτώσεις, πλην των σεξουαλικών επιθέσεων (ξεχωριστή κατηγορία από τους βιασμούς).
Η τάση αυτή, όμως, φαίνεται ότι ίσχυσε και σε διεθνές επίπεδο, καθώς παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 10% διεθνώς στα προξενικά περιστατικά της περιόδου 2010/2011. Μάλιστα οι συλλήψεις για κατοχή και χρήση ναρκωτικών μειώθηκαν κατά 20%.
Οι μεγαλύτεροι αριθμοί συλλήψεων Βρετανών κατεγράφησαν σε ΗΠΑ και Ισπανία, αν και αναλογικά, οι περισσότερες πιθανότητες σύλληψης εντοπίζονται στην Ταϊλάνδη.
Υπάρχει βέβαια και μία στατιστική παράμετρος σε όλα αυτά που αφορά στο ότι το 2010, ο εξερχόμενος τουρισμός από τη Βρετανία ήταν αισθητά μειωμένος σε σύγκριση με το 2009.
Το πλήρες κείμενο της Έκθεσης, εδώ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου