Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Από τις δηλώσεις που αναστάτωσαν την αγορά, σε... "σιγή ασυρμάτου"


Από το ένα άκρο στο άλλο, με τον ΦΠΑ. Από τις ανεπίσημες και ανώνυμες δηλώσεις δεξιά και αριστερά των “ανώτερων στελεχών” και των “πηγών” του ΥΠΟΙΚ, με τις οποίες έχει αναστατωθεί...

...όλη η τουριστική αγορά και οι επιχειρήσεις που αναμένεται να θιγούν από την αύξηση των συντελεστών, σε σχεδόν απόλυτη “σιγή ιχθύος”!
Από τη μία πλευρά προκάλεσαν σάλο και αναστάτωση σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και από την άλλη αφήνουν τις πληροφορίες και τις φήμες και τις εικασίες να οργιάζουν! 
Ούτε μία διευκρίνιση!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν - βασισμένες βέβαια σε τέτοιες “πηγές”- για διαφορετικό ΦΠΑ εκτός και εντός Ελλάδας. Κάτι που, τουλάχιστον οι τουριστικοί επιχειρηματίες, γνωρίζουν όχι μόνον ότι δεν μπορεί να σταθεί βάσει κοινοτικού δικαίου αλλά και εθνικού συνταγματικού πλαισίου, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει και στην πράξη, καθώς τα δίκτυα διανομής των τουριστικών πακέτων σήμερα είναι ευρύτατα και προσβάσιμα από κάθε πολίτη, όπου και αν βρίσκεται.
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες, με τον χειρότερο τρόπο, του απολύτως επιφανειακού και ανεύθυνου τρόπου με τον οποίο κάποια πρόσωπα χειρίζονται το εξαιρετικά ευαίσθητο τουριστικό προιόν όσο και την σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, αγορά.
Ελπίζουμε ότι στην επικείμενη Εγκύκλιο, θα δούμε αυτά που ανέφεραν οι πληροφορίες μας από τη Δευτέρα το βράδυ: Χαμηλοί συντελεστές για όλα τα τουριστικά πακέτα και για όλους του πελάτες. 

1 σχόλιο:

  1. τελικά βγήκε κάποιος: Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Ηλίας Πλασκοβίτης μιλώντας στη ΝΕΤ ξεκαθάρισε ότι το ΦΠΑ στα πακέτα (μίλησε μόνο για all inclusive βέβαια...) θα είναι 13% και είπε χαρακτηριστικά: «Το τουριστικό πακέτο, πράγματι στη συντριπτική πλειοψηφία απευθύνεται στους ξένους όπως ξέρουμε, δεν είναι πολλοί οι Έλληνες που πάνε με το "all inclusive" αλλά αν τύχει να είναι και Έλληνας, δεν εξαιρείται φυσικά, δεν μπορεί και με βάση την κοινοτική νομοθεσία να εξαιρεθεί».
    Κουράγιο!΄Που θα πάει; Ένα-ένα τα σημεία, θα τα διευκρινίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή