Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Υπό το Βασιλικό Διάταγμα του '52, τελεί ο ΕΟΤ κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο;


Τον Μάιο ξεκινήσαμε αναφορές σε ένα θέμα που κατά την άποψή μας, τότε, έμοιαζε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως ως προς την πιθανή εξέλιξή του. Στην τελευταία μας σχετική ανάρτηση στις 2 Ιουνίου δίναμε...


...μία εικόνα του τι περίπου συμβαίνει.
Προ ημερών μάθαμε ότι κάποια εντάλματα πληρωμών δράσεων του 2008, επέστρεψαν από την πάρεδρο χαρακτηριζόμενα ως μη αποδεκτά, με επίκληση ακριβώς του Βασιλικού Διατάγματος του 1952 για τη σύσταση του ΕΟΤ! 
Τι συμβαίνει; Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για συγκεκριμένη περίπτωση αποπληρωμής κάποιας συνεργασίας που είχε ανατεθεί από τον ΕΟΤ σε ελεύθερο επαγγελματία (δημοσιογράφο δε) με το... “κλασσικό”, τελευταία στον ΕΟΤ ερώτημα  για το αν μπορεί η απόφαση για μία δαπάνη ή ενέργεια να έπεται αυτής (κάτι το οποίο ξεκθαρίστηκε πλέον σαφώς με το Π.Δ. 113 από 1/1/2011) στην οποία το Ε.Σ. αποφαίνεται ότι δεν μπορεί, επικαλούμενο το Βασιλικό Διάταγμα του 1952 και παρακάμπτοντας τα μετέπειτα Προεδρικά Διατάγματα, και ιδίως εκείνο του 1997 που εξαιρεί τον ΕΟΤ από τα ισχύοντα ως προς συγκεκριμένες διαδικασίες προμηθειών, αναθέσεων κ.λπ..
Δεν έχουμε καταφέρει να διακριβώσουμε αν τα εντάλματα που επεστράφησαν αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση ή άλλες. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αφορούν και άλλες, της ίδιας χρονιάς.
Αν επικαλούνται πάντως το Β.Δ. και για άλλες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει, θεωρητικά πάντα, ότι ένας τεράστιος αριθμός ανάλογων αποφάσεων και πράξεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία 30-35 χρόνια, τελεί υπό καθεστώς αμφισβήτησης!
Διότι αν ορθώς δεν πληρώνονται ορισμένες, τότε και κακώς πληρώθηκαν άλλες...
Το λογικό είναι, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να αφορά σε ενέργειες και υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα. Και η πλειονότητα αυτών, αφορά οφειλές σε ελληνικά μέσα (ΜΜΕ) και ελληνικές εταιρίες.
Εξακολουθούμε να το ψάχνουμε και θα επανερχόμαστε, όποτε έχουμε νεότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου