Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τι "κύριο πιάτο" είχαν οι γνωστοί (μας) από τα παλιά;


Τ.Χωμενίδης-Ε. Γιαννακόπουλος
στα "ψηλά" του G. Bretagne
Αυτήν τη φορά είπαμε να ανεβούμε στο roof garden του Grande Bretagne, έτσι για να αλλάξουμε παραστάσεις. Και πέσαμε πάλι σε συνάντηση! Αυτή, μας γέμισε περιέργεια αλλά και... αναμνήσεις. Για την ακρίβεια, πρώτα ακούσαμε τη βροντώδη φωνή του “κατααθωωμένου”, κατά...

...το “καταδικασμένου”, Τάσου Χωμενίδη και μετά είδαμε ότι συνέτρωγε με τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο! Ναι, τον πρώην γενικό γραμματεά του ΕΟΤ και εκ των πλέον έμπιστων συνεργατών, τότε, του Ε. Βενιζέλου.
Ε. Γιαννακόπουλος
Για τον οποίο βοά ο τόπος τις τελευταίες μέρες ότι θα αναλάβει το νέο σχήμα ΕΤΑ-ΚΕΔ κ.λπ. (κάποιοι προσθέτουν και τον... ΟΔΔΥ εσχάτως) και οπωσδήποτε, με την ανάρτησή μας, θα βουήξει ακόμα περισσότερο.
Και ο οποίος, όταν αναλάμβανε ο συνομιλητής του την "πρωτοεμφανιζόμενη" και "αναβαπτισμένη" τότε, ΕΤΑ, είχε, ήδη, εισέλθει σε τροχιά αποχώρησης από τον ΕΟΤ*.
Δεν εμφανιστήκαμε επισήμως, παρακολουθήσαμε λίγο τη συνάντηση εξ αποστάσεως και μόλις βγήκαν στη βεράντα να καπνίσουν, αποχωρήσαμε τακτικώς και ησύχως. 
Οι πληροφορίες μας λένε ότι, πράγματι, ο Ευγένιος θα αναλάβει θέση στο υπό διαμόρφωση “σύστημα” Βενιζέλου - τουτέστιν στους φορείς που δημιουργούνται ή μετασχηματίζονται - αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει τη συγκεκριμένη. 
Τι μπορεί να συζητούσαν αυτοί οι δύο, πάντως, είναι απορίας άξιον. Διότι μπορεί ο Τ. Χωμενίδης να γράφει στο μέτωπό του “ΕΤΑ-Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας” αλλά έχει και... περγαμηνές και σε άλλους “δύσκολους” τομείς. 
Και πονηρευτήκαμε και λίγο. 
“Άραγε, τελικά, θα του πέσει “κλήρος” ή... τζακ-ποτ, του Ευγένιου;” αναρωτηθήκαμε...

* Εδώ κάνουμε μία χρονολογική διευκρίνιση σε σχέση με την πρωινή ανάρτηση: Οταν ο Ν. Χριστοδουλάκης μετέξελιξε την Α.Ε. Αξιοποίησης Περιουσίας σε Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και άρχισε να την "προικοδοτεί", αποχώρησε ο Ε. Γιαννακόπουλος αρχικά από το δ.σ. της εταιρίας και αργότερα από τον ΕΟΤ. Μέχρι τότε, είχαν συνεργαστεί με τον Τ. Χωμενίδη, ως πρόεδρος του δ.σ. ο πρώτος και Γενικός Διευθυντής ο δεύτερος (τοποθετήθηκε επί Β. Παπανδρέου).


1 σχόλιο:

  1. Επιτρέψατέ μου να επιχειρήσω μία χρονολογική αναδιάταξη: Όταν ανέλαβε γ.γ. ΕΟΤ ο Ευγένιος το 1999, εύρηκε τον Αναστάσιο γενικό διευθυντή της Α.Ε. Αξιοποίησης Περιουσίας ΕΟΤ και ο ίδιος ανέλαβε πρόεδρος. Όταν το 2000 ο Ν. Χριστοδουλάκης την μετεξέλιξε σε ΕΤΑ, αποχώρησε και παρέμεινε γ.γ. του ΕΟΤ. Το 2001 όταν κατεργήθησαν το δ.σ. και η θέση του γ.γ., εδιορίσθη Πρόεδρος του ΕΟΤ όπου και παρέμεινε μέχρι τα τέλη του ίδιου έτους, όταν τον εδιαδέχθη ο... "θρυλικός" Γ. Πατέλης.
    Ταύτα δια να ενθυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή