Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αλλάζει το προφίλ των επισκεπτών από τη Ρωσία λόγω τιμών και "πολέμου" T.Os...


“Φθηνός τουρισμός από Ρωσία; Στα πρότυπα του "μαζικού"; Μα τι λέτε τώρα;”, αναφωνήσαμε με δυσπιστία προ ημερών όταν τουριστικός επιχειρηματίας μας εξηγούσε πως το προφίλ του μέσου Ρώσου τουρίστα που δεχόμαστε έχει μεταβληθεί, κάτι που είναι εντονότερο φέτος από κάθε άλλη φορά. Μετά...

...μας το είπε και άλλος και για την ακρίβεια, όταν αρχίσαμε να το ψάχνουμε, βρήκαμε πολλές σχετικές ενδείξεις: η Ελλάδα, φέτος, πέραν των άλλων αγορών, προσελκύει φθηνό τουρισμό και από τη Ρωσία!
Ο λόγος είναι μάλλον απλός και λογικός. Οι περισσότεροι ρωσικοί tour operators, υπερεκτίμησαν τη ζήτηση για Ελλάδα και προχώρησαν στη δέσμευση μεγάλου αριθμού πτήσεων και αεροπορικών θέσεων που από τις αρχές Ιουλίου, φάνηκε ότι δεν θα μπορούσαν να καλύψουν. 
Και τι έκαναν; Προχώρησαν σε ανηλεή και εξοντωτικό ανταγωνισμό με απίστευτο “πόλεμο” τιμών που συνεχίζεται ακομα σήμερα! 
Πόλεμος, όμως που έχει ενταθεί ειδικά από δύο μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς, ο ένας εκ των οποίων είναι σχετικά νέος στην αγορά και κινείται εξαιρετικά πολύ επιθετικά σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια εκτοπισμού του όποιου ανταγωνισμού!
Προκειμένου να μειώσουν τις απώλειές τους οι μεν και να υπερισχύσουν οι δε, βγαίνουν παντού στη Ρωσία με διαφημίσεις “πακέτων” για Ελλάδα με τιμές που κινούνται κάτω του επιπέδου του κόστους τους. 
Και τι άλλο να είναι, άλλωστε, όταν ακούς, για παράδειγμα, 500 ευρώ (πλέον κόστους visa) για μία εβδομάδα σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κω ή στην Ρόδο ή... 260 ευρώ για τριήμερο (ναι, άρχισαν και τα τριήμερα...) σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην αιχμή της περιόδου;
Το ερευνούμε γιατί μας κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό το θέμα και σύντομα θα έχουμε και άλλα στοιχεία, γιατί ακούμε και ορισμένα πιο ανησυχητικά θέματα, για "ανοίγματα" και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου