Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τουρισμός: Το μόνο "φως" στο γκρίζο τοπίο της ελληνικής οικονομίας!


Μοναδική και... μοναχική θετική νότα στο απέραντο γκρίζο της ελληνικής οικονομίας και των μεγαλύτερων κλάδων και παραγωγικών τάξεων, ήταν χθες στο Μαξίμου ο ελληνικός τουρισμός. Όταν άρχισε να μιλάει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης, οι μεν υπουργοί στην απέναντι πλευρά της...

...τραπέζης ανακάθησαν και “ίσιωσαν” λίγο στις θέσεις του καθώς είχε προηγηθεί ο σφοδρός “βομβαρδισμός” και η ζοφερή εικόνα των άλλων κλάδων και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, οι δε άλλοι κοινωνικοί εταίροι, απλά άκουγαν με προσοχή.
Από όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του ΣΕΤΕ, βέβαια, περισσότερο “έμεινε” η εκτίμηση για τις αφίξεις, ότι μπορεί στο κλείσιμο της περιόδου να πλησιάζουν το επίπεδο-ρεκόρ του 2007, δηλαδή τα 16,5 εκατ. “καθαρές” αφίξεις. “Καθαρές” εννοούμε αριθμό αφίξεων χωρίς τους μεγάλους αριθμούς εισόδων οικονομικών μεταναστών (και τις ολιγόωρες διελεύσεις των συνόρων) από Αλβανία,  Βουλγαρία και άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, τόσο η ανάλυση του Α. Ανδρεάδη ως προς το γιατί έχουμε αυτή την αύξηση φέτος (αραβική Άνοιξη, ανάκαμψη οικονομιών Ευρώπης, χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με μείωση ΦΠΑ κ.α.) όσο και τα αιτήματα και οι προτάσεις του τομέα, δεν νομίζουμε ότι εμπεριείχαν λόγους “χαράς” και χαμόγελων από την πλευρά της κυβέρνησης.
Και ειδικά του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος καθόταν και ακριβώς απέναντι από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ.
“Το 50% της ανάπτυξης την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα θα προέρχεται από τον Τουρισμό” είπε απλά και ξεκάθαρα ο Α. Ανδρεάδης, υπογράμμισε ότι το βασικό προιόν του τουρισμού είναι εξαγώγιμο και έθεσε επί τάπητος μία σειρά θεμάτων καθοριστικής σημασίας
Σταθερό φορολογικό πλαίσιο, μείωση του ΦΠΑ για ολόκληρο τον τουριστικό τομέα, στρατηγική αερομεταφορών, κοινή εταιρία μάρκετινγκ και μείωση του “σπατόσημου”.
Και σε αυτό το τελευταίο, “πετάχτηκε” και ο πρωθυπουργός ΓΑΠ να πει ότι... “αυτό έγινε!”, γιατί, προφανώς, κάποιος -ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε (χωρίς λόγο) - δεν του είχε εξηγήσει ακριβώς τη διαφορά του τέλους εκσυγχρονισμού αεροδρομίων με το τέλος χρήσης αεροδρομίων.
Κατά τα άλλα, αναμονή τι θα ειπωθεί και αν θα ανακοινωθεί κάτι στη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου