Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Θέρετρο Montecatini: η πλήρης παράδοση στη ρωσική αγορά!


Την ώρα που, όπως διαβάζουμε σε ενημερωτικά του ρωσικού τουριστικού τομέα, η δήλωση Π. Γερουλάνου στην Μόσχα τον Ιούλιο, για έκδοση visa σε 24 ώρες, αμφισβητείται από τους ίδιους τους ρωσικούς tour operators, στην Ιταλία...

...οι τοπικές αρχές του φημισμένου Ιταλικού θερέτρου ιαματικών πηγών Montecatini, στην Τοσκάνη, προκειμένου να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους Ρώσους τουρίστες, αποφάσισαν να αναπαράγουν όλες τις πινακίδες των δρόμων και στα Ρωσικά!
"Και τι σχέση έχει αυτό με τη δήλωση Γερουλάνου;", θα μας πείτε. Άμεση όχι τόσο, έμμεση, όμως πολύ μεγάλη. Απλώς θέλαμε να δείξουμε δύο "άκρα" του ίδιου παρονομαστή.
Εμείς ακόμα "παίζουμε" με δηλώσεις και εξαγγελίες που μας εκθέτουν στην αγορά που απευθυνόμαστε, άλλοι, γείτονες, "παραδίδουν" ολόκληρες πόλεις στην υπηρεσία των πελατών, που έχουν επιλέξει να προσελκύσουν.
Το θέρετρο είναι, ήδη, πολύ δημοφιλής προορισμός για εύπορους Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες, οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχεία πολυτελείας και κατά μέσο όρο για διάστημα δύο εβδομάδων. 
Φυσικά, τα περισσότερα ξενοδοχεία αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως τα εστιατόρια και τα καταστήματα, ήδη, απασχολούν ρωσόφωνο προσωπικό και μεγάλο μέρος του ενημερωτικού υλικού τους έχει μεταφραστεί στα ρωσικά.
Το κόστος της μετάφρασης των πινακίδων των δρόμων υπολογίζεται σε 130.000 Ευρώ και οι αρχές της πόλης θεωρούν ότι θα το... αποσβέσουν πολύ σύντομα καθώς η ανακοίνωσή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από μεγάλους ρωσικούς tour operators.
Η Ιταλία, γενικά, καταγράφει και αυτή όπως οι περισσότεροι προορισμοί στον ευρωπαικό Νότο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, μεγάλη αύξηση από τη Ρωσία που στο εξάμηνο πλησίαζε το 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου