Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αίγυπτος: 2,5 εκατ. λιγότεροι τουρίστες στο επτάμηνο!


- Σημαντικές αυξήσεις στους "βόρειους" μεσογειακούς προορισμούς

Για το “κύμα” αφίξεων που σάρωσε φέτος τους προορισμούς των “βόρειων” ακτών της Μεσογείου, προερχόμενο από τις αναταραχές και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στους προορισμούς των “νοτίων”, μιλάμε ευθύς εξ αρχής και...

...παρέχουμε και τα σχετικά στοιχεία.
Το  επτάμηνο είναι ένα διάστημα που έχει καθορίσει, σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της περιόδου και της κίνησης και σχεδόν σε όλους τους ανταγωνιστικούς προορισμούς, τα βασικά στατιστικά μεγέθη των οποίων είναι ακόμα καλύτερα από τα αντίστοιχα δικά μας (ορισμένα σχετικά στοιχεία στην “Καθημερινή”,  εδώ ). 
Τι γίνεται και με τους προροισμούς που επλήγησαν φέτος;
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Αιγύπτου για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, κατεγράφη πτώση της τάξης του 28%, ή 2,5 εκατομμύρια (!) τουρίστες λιγότεροι, με πολύ βαριές απώλειες και από τον Αραβικό κόσμο - κυρίως από τα Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία- αλλά και από τις αγορές της Ευρώπης.
Σύμφωνα με αναλυτές, οι απώλειες είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερες καθώς το ποσοστό μείωσης περιορίζεται από μία αύξηση των αφίξεων από την Λιβύη, το Σουδάν και την Παλαιστίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου